Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, călătorie în Vrancea, “țara viei și-a vinului”

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 mai 2023, 13:20
Foto(6)

”ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, să pornim pe drumul vinului, în căutarea licorii lui Bachus, dar și a istoriei acestor meleaguri și-a celor mai frumoase povești.

Cei mai mulți dintre cei care ajung pe-aceste plaiuri se opresc mai întâi la mănăstirea Vărzărești și o vom face și noi, prin intermediul ”ROventura”. Străveche vatră monahală, această ctitorie a fost rezultatul unei învoieli de pace între domnitorul Moldovei și cel al Țării Românești.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, călătorie în Vrancea, “țara viei și-a vinului”

Alături de roventurieni ajungem la Urechești, destinație turistică ce te farmecă la tot pasul.

Dragostea pentru plaiurile natale l-a ținut aici pe Nistor Bratosin, pe care-l vom cunoaște sâmbăta aceasta, ba chiar l-a transformat într-un exemplu pentru alții, care s-au întors la Urechești și pun umărul la dezvoltarea satelor românești.

Experiența gastronomică autentică pe care o regăsim aici joacă un rol important în dezvoltarea comunității. Urechești e un reper pe harta “țării viei și-a vinului”, cum e supranumită Vrancea.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Sighetu Marmației, frumusețea unică din Nordul țării

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai facem un popas în călătoria aceasta, plină de savoare. Pe cât de delicioasă, pe-atât de pitorească, Vrancea continuă să ni se dezvăluie, la Alexandru Vlahuță acasă, “într-o zonă de podgorii, unde colinele își dau mâna cu șesurile dinspre Sud”, cum frumos descria poetul satul Dragosloveni.

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 15:00, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, De pe malurile Someșului, pe cele ale Arieșului