Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Codlea, bijuteria din Țara Bârsei

Autor: Alina Petre

”ROventura” ne poartă pașii, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, într-un periplu seducător prin istoria și legendele uneia dintre cele mai vechi urbe din Țara Bârsei.

Vechi leagăn al sașilor și floare a industriei românești, Codlea e astăzi o bijuterie medievală ce vrea să-și valorifice potențialul turistic extraordinar, sub binecuvântarea Măgurii. Înainte, dar și imediat după Revoluția din 1989, Codlea a cunoscut cea mai mare dezvoltare, devenind, de la o zi la alta, o atracție turistică importantă pe harta celui mai vizitat județ al României.

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Codlea, bijuteria din Țara Bârsei 

Alături de roventurieni, descoperim Biserica Ortodoxă a locului, ce are un trecut de secole.  Povestea bisericuței atrage, cucerește și emană o energie aparte. Călătoria noastră la Codlea continuă cu o incursiune fermecătoare prin tradițiile Țării Bârsei, alături de unele dintre cele mai dibace și inimoase ardelence. 

Ce-i frumos trebuie să se-ntâmple, așa că oamenii locului ne vor invita, prin intermediul emisiunii, la o șezătoare, o adevărată tradiție a locului.

Tot aici, la Codlea, vom descoperi că straiele populare și cartea de rugăciuni sunt chintesența acestei comunități.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Citește și: "ROventura" vă invită sâmbătă, începând cu ora 15:00, sa descoperiți perla Buzăului, stațiunea Sărata Monteoru

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.