Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, ediție de Sărbătoare! Periplu unic, de Paşte, la porțile Ineului

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 apr 2022, 14:49
video Foto(4)

George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor arăta hora, dansul popular care se joacă la fel de peste 100 de ani, dar și meșteșugurile vechi din Ineu.

La ceas de Sfântă sărbătoare, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura” ne deschide larg porțile Ineului, urbe ardelenească atât de încărcată de tradiții, pentru a petrece împreună, prin intermediul emisiunii, Sărbătorile Pascale, în Țara Zărandului! 

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, ediție de Sărbătoare! Pperiplu unic, de Paşte, la porțile Ineului

George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor arăta hora, dansul popular care se joacă la fel de peste 100 de ani, dar și meșteșugurile vechi din Ineu.

Bucătarii își vor proba și ei iscusința, pentru o masă cu adevărat de sărbătoare, într-unul din cele mai frumoase conace din Ardeal.

Pornim în periplul nostru printre tradițiile pascale locale chiar din locul în care acestea stau la loc de cinste, sub ocrotirea Sfântului Sava Brancovici. La conac, pregătirile pentru masa de sărbătoare sunt în toi iar curtea familiei este singurul atelier de împletituri din nuiele din Ineu, un loc în care și turiștii pot să deprindă tainele meșteșugului.

Materialele tradiționale, naturale și lucrul cu mâna sunt prețuite și păstrate cu sfințenie. 

Distanța scurtă față de oraș, dar mai ales liniștea și aerul curat de aici sigur vor transforma Dealul Viilor într-o zonă de vacanță căutată de tot mai mulți arădeni.

ROventurienii ne invită să ne continuăm călătoria pe drumul tradițiilor ineuane! O cunoaștem și pe tanti Mărioara de la care vom gusta pancovele (gogoașă, colțunași – n.r.)

aburinde, cu care femeia îi omenește pe toți cei care-i trec pragul. Aici, păstrarea tradițiilor și credința în Dumnezeu merg mână-n mână și sunt valori de neclintit. Înainte de hrana spirituală, de care ne vom bucura la Biserică, mai avem un popas menit desfătării trupului. Reîntorși la conac, vom fi martorii desăvârșirii spectacolului culinar, început în zori. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului

Odată primenite toate cele ce ne vor îmbogăți masa de Paști, suntem și noi gata să primim în suflete bucuria sărbătorii. O priceasnă frumoasă, închinată Sfintelor Paștii, ne va aduce, tuturor, sărbătoare și Lumină în suflet.

Nu ratați o ediție de sărbătoare ”ROventura”, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.