Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului

Autor: Diana Tilă
video Foto(12)

Sâmbătă, de la ora 15:00, călătorim, prin intermediul ”ROventura” la Câmpulung.

Sâmbătă, de la ora 15:00, călătorim, prin intermediul ”ROventura” la Câmpulung, vechiul scaun al Țării Românești și pornim, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o incursiune magică prin istoria și legendele Muscelului, de la Jidova la Câmpulung, unde ne vom bucura de frumusețea pură a acestor meleaguri.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului

Muzeul Câmpulungului, cu a sa colecție etnografică impresionantă, e un reper ce merită vizitat odată ce ajungi aici, unde însuși Negru Vodă a descălecat. Clădirea cu ziduri groase den un metru, ridicată în stil gotic și neoromânesc, e amenajată astăzi într-o ordine firească, menită să te ajute să descoperi, pe rând, toate comorile Câmpulungului. 

Nelipsit va fi si popasul către o destinație care ne va oferi o demonstrație de bun gust dar și o lecție de gust bun, unde ne vom bucura de bunătățile bucătăriei muscelene.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Continuăm apoi descoperirea plaiurilor muscelene cu un popas la Jidova și o lecție de istorie pe nedrept de puțin cunoscută. Aici ai ocazia să călătorești în timp vreo două milenii și să afli istoria a ceea ce a fost principala fortificație a Imperiului Roman de la granița cu Dacia liberă.

Jidova avea cel mai important rol militar dintre cele 17 castre romane ce străjuiau granița de pe linia Oltului, situl fiind mană cerească pentru arheologi.

Plaiurile muscelene, dar și localnicii acestor locuri ne vor transforma călătoria aceasta într-una de neuitat, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citește și: Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

Credit foto: BLC Media

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.