Sâmbătă, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe plaiuri bistrițene, la Băile Figa

Author: Diana Tilă
Actualizat: 13 oct 2023, 14:55
Foto(8)

Călătoria „ROventura” ne poartă pașii, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, pe plaiuri bistrițene, într-unul dintre orașele vechi ale Transilvaniei, care încearcă să construiască pe baza trecutului, un viitor demn de menționat, peste timp. 

Cunoscut pentru domeniile Bethen, herghelia de cai Lipițan, cultură și tradițiile sale, orașul Beclean se remarcă astăzi îndeosebi prin stațiunea Băile Figa. Dar până să ajungem acolo, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, ne invită să luăm la pas micul centru urban transilvănean.  

Citește și: În această toamnă, la Kanal D. Cum arată grila de toamnă 2023: Iată ce emisiuni și seriale turcești îi vor încânta pe telespectatorii Kanal D

Pe plaiuri bistrițene, la Băile Figa

Vreo cinci kilometri îi despart de satul devenit cartier al Becleanului și stațiune de interes local, deși în stațiunea ridicată de la zero ajung, astăzi, oameni din toată țara. Băile Figa reprezinta o oază de sănătate, în inima naturii, un loc absolut frumos. Un izvor de apă sărată, o groapă de nămol și-o idee au stat la baza stațiunii de astăzi. Împachetările cu nămol, aerosolii sau băile în ape sărate sunt la mare căutare, dar nici bazinele cu apă dulce, plajele ori toboganele nu sunt mai puțin atractive.

Citește și: George Mihai, prezentatorul "ROventura", vacanță de vis în insulele grecești! "Avem deja o tradiție să dăm o fugă în Grecia măcar o săptămână"

Centrul sportiv și spațiul de joacă rivalizează, în preferințele tinerilor, cu cel mai lung tobogan din țară și cu ochiurile de apă, parcă nesfârșite, îmbrățișate de plaje cu nisip ori petice de verdeață.

E o bucurie să constatăm cum Complexul Balnear de la Băile Figa a pus Becleanul pe harta turistică a țării. Centrul social de zi oferă o multitudine de servicii socio-medicale, cum nu există în multe locuri din țară, iar complexitatea terapiilor de recuperare fizică și psihică de aici vor contribui și ele, din plin, la reputația tinerei stațiuni.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Gândit inițial ca un spațiu de recuperare și revitalizare, centrul recreativ este ales tot mai des de oameni care vin aici pentru distracție și relaxare.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

  Credit foto: BLC Media

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.