Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Author: Alina Petre

Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită să pornim pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului, la poalele fermecătorului Retezat, tărâmul cu lacuri glaciare, râuri sălbatice, codri de nepătruns, cetăți și biserici de piatră. Bisericile din piatră sunt printre cele mai cunoscute simboluri din Țara Hațegului, dar locurile acestea au mult mai multe de oferit, celor care ajung să le descopere.

Alături de gazdele ”ROventura”, George Mihai și Andreea Străvoiu, batem la una din porțile de intrare în Retezat, primul parc național din România și unul dintre cele mai frumoase, ce îi îmbie pe iubitorii muntelui cu zeci de trasee marcate.

Citește și: Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Urmeză apoi călătoria până la “Castelul din Carpați”, cetatea ce pare să fi inspirat romanul celebrului autor francez, te încântă la fiecare pas. Îți fură privirea și-aproape că nu știi când ai ajuns în vatra cnejilor, la Râu de Mori.

Cetatea și Mănăstirea Colț sunt printre cele mai cunoscute simboluri din Geoparcul Internațional U N E S C O Țara Hațegului, dar locurile acestea au mult mai multe de oferit, celor care ajung să le descopere.

Aflăm și povestea gustului celebrilor Virșli- produs tradițional, ce se face într-un areal relativ restrâns din județele Alba și Hunedoara.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Uluitoare povești și fermecătoare priveliști ne vor umple sufletele în călătoria aceasta așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

 

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România