Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Poveste pe meleagurile unice din Țara Bârsei

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 03 feb 2023, 14:08
video Foto(5)

”ROventura” continuă sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D, periplul prin Codlea, pentru a ne prezenta și alte locuri faine din minunata Țară a Bârsei.

Natura și omul își dau mâna la Codlea, pentru a transforma așezarea din Țara Bârsei într-una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din județul Brașov. Urmele sașilor pe aceste meleaguri sunt încă prezente, iar viitorul se anunță unul la fel de promitator. Ne-am convins de asta după ce am descoperit frumusețile naturale, dar și planurile de dezvoltare ale zonelor de agrement, de la poalele Măgurii.

Dacă săptămâna trecută am aflat povestea Bisericii românești, din deal, acum începem chiar din inima orașului, de la Biserica Evanghelică, acolo unde veneau la liturghie, acum sute de ani, sașii care populau majoritar zona.

Istoria vechiului leagăn al sașilor, Codlea sau Zeiden, cum era cunoscut târgul din vechime, aproape că se confundă cu cea a lăcașului de cult fortificat. 373 de sași mai sunt, astăzi, înregistrați, oficial, în parohia Codlea.

Tradiția lor e dusă mai departe însă, și cu fiecare vizită acasă, pe care o fac cei plecați din țară. Le e dor de biserica lor, dar și de aceste meleaguri cu care Dumnezeu a fost foarte generos.

Ne continuăm apoi periplul, alături George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o inedită drumeție. Turiștii vin și ei să se bucure de natură și de relaxare aici, în zona de agrement de la poalele Măgurii pentru ca apoi să ajungem și la apele pârâului de Aur, așa cum numeau sașii Lacul Codlea, minunăție

care se scaldă astăzi într-o îmbrățișare a codrilor, pe o suprafață de câteva hectare. Câmpia a luat însă locul codrilor, iar frumusețea naturală e înlocuită aici de cea creată de om.

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un binemeritat popas aproape că transformă vizita la Codlea într-o sarabandă de gusturi, care mai de care mai cuceritoare. Gustul bun și bunul gust își dau mâna aici, pentru răsfățul desăvârșit al oaspeților. Oprirea călătorilor aici, pentru o masă, va întregi experiența unei călătorii de neuitat.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Codlea, bijuteria din Țara Bârsei

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.