Sâmbătă, în cadrul campaniei Știrilor Kanal D “Epidemie de violență”, sunt aduse în dezbatere efectele devastatoare ale depresiei postpartum

Autor: Diana Tilă

Reportajele din cadrul campaniei pot fi urmărite în fiecare sâmbătă seara, în cadrul jurnalului de seară al Kanal D, de la ora 18:00

Campania "Epidemie de violență", dezvoltată de Știrile Kanal D si dedicată conștientizării și prevenirii actelor de violență de orice natură, continuă să aducă în atenție subiecte de importanță majoră. În cadrul ediției de sâmbătă a campaniei, difuzată în cadrul Stirilor Kanal D de la ora 18:00, reporterul Claudia Costandiş a intervievat specialiști pentru a aborda diverse aspecte ale prevenirii violentei de orice fel.

Citește și: “Epidemie de violență” – o campanie a Știrilor Kanal D pentru conștientizarea și prevenirea violenței, în fiecare sâmbătă, de la 18:00

Efectele devastatoare ale depresiei postpartum

Un subiect de maximă relevanță va fi dezbatut în această ediție, concentrându-se asupra depresiei postpartum și a impactului acesteia asupra copiilor. Recent, un caz tragic a socat opinia publica: o mamă și-a aruncat cei doi copii de la etaj, unul dintre aceștia supraviețuind, în timp ce celălalt a pierit. Materialul evidențiază semnele depresiei postpartum, modalitățile de prevenire a tragediilor similare și prezintă un caz de recuperare în desfășurare al copilului supraviețuitor și al tatălui acestuia.

Ediția anterioară a campaniei a abordat problema violenței intrafamiliale cauzate de persoane cu probleme psihice nesupravegheate, exemplificată prin tragedia unui bărbat care și-a ucis toți cei 5 membri ai familiei. Materialul a evidențiat importanța supravegherii și a acordării tratamentului adecvat pentru persoanele cu probleme psihice, precum și semnele care pot prevesti o posibilă tragedie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

"Epidemie de violență" se concentrează pe ilustrarea unor cazuri grave care au șocat opinia publică, aducând în discuție întrebări esențiale cu privire la motivele care stau la baza unor astfel de acte de cruzime. Echipa redacțională a Știrilor Kanal D a depus eforturi susținute pentru a aduce răspunsuriile specialistilor, colaborând cu experți în psihologie și criminalistică.

Citește și: Kanal D, premiu pentru implicare în ajutorarea victimelor cutremurului din Turcia, în cadrul unui eveniment prestigios- “Dogan Value Awards”

Prin această campanie, Kanal D își propune să contribuie la conștientizarea și prevenirea fenomenului de violență, oferind informații utile și sprijin comunității în eforturile de combatere a acestui flagel social.