Sâmbătă, începând cu ora 14.45, în "ROventura", Vișeul de Sus, o incursiune spectaculoasă în inima Munților Maramureșului

Autor: Lavinia Medrea

Emisiunea "ROventura" ne poartă pașii, sâmbătă, începând cu ora 14.45, la Kanal D în zona Maramureșului, în Vișeul de Sus și pe Valea Vaserului, locuri preferate de vacanță pentru turiștii români și străini care aleg nordul țării.

Locomotivele cu abur, atât de iubite de turiștii din întreaga lume, promit o experiență de neuitat.

Citește și: Sâmbătă de la ora 14:45, în ”ROventura”, Sohodol, un spectacol al naturii, de neuitat

Vișeul de Sus, o incursiune spectaculoasă în inima Munților Maramureșului

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, vor asculta poveștile uimitoare ale unei comunități cosmopolite și vor descoperi, alături de oamenii locurilor, pitorescul naturii din inima Munților Maramureșului.

Cei doi roventurieni pornesc într-o călătorie parcă în timpuri de mult apuse, înconjurați de aburul mocăniței, pe singura cale ferată forestieră încă activă din lume.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 14:45, în emisiunea ”ROventura”, Polovragi, o veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Vișeul de Sus este o așezare bogată în tradiții, folclor și patrimoniu cultural. Iubitorii de istorie vor descoperi centrul expozițional al Nobilimii Române Maramureșene, însă nici gurmanzii nu vor fi uitați, fiind invitați să cunoască care sunt cele mai bune bucate tradiționale, asezonate cu celebra horincă.

În trecere sau în concediu, la fiecare pas, cei care poposesc în zonă sunt cuceriți de frumusețea naturii și fermecați de legendele, tradițiile și oamenii de poveste.

Multe etnii s-au perindat, de-a lungul timpului, pe meleagurile acestea și fiecare a lăsat aici câte ceva din sufletul sau, din identitatea sa, contribuind la dezvoltarea Vișeului. Farmecul locomotivelor cu abur aduce aici oameni ce vor să trăiască un crâmpei de istorie vie, să fie parte a acestei experiențe la clădirea căreia au pus umărul generații de maramureșeni. Mocănița pare că imblanzeste valea sălbatică a Vaserului, în vreme ce înghite sub roți fiecare metru de șine, până la gara Paltin, punctul final al călătoriei celor doi roventurieni.

Nu ratați sâmbătă, începând cu ora 14.45, o nouă ediție de colecție "ROventura", prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.