Sambata, la “Asta-i Romania!”, povestea “Invadatorului” - un roman devenit celebru peste noapte

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

In editia din aceasta saptamana a emisiunii “Asta-i Romania!”, in cadrul campaniei “Anglia nu e acasa”, il cunoastem pe unul dintre romanii deveniti celebri peste noapte in Regat.

Este vorba de Victor Spirescu, un tanar care a fost botezat de englezi “Invadatorul”.

Cu 40 de Lire in buzunar, o geanta doldora de haine si multe sperante, asa pasea anul trecut romanul Victor Spirescu pe aeroportul Luton din Londra.  Fara sa stie, nimerea in mijlocul unei conferinte de presa, care isi propunea sa prezinte publicului englez, in direct, invazia romanilor veniti la munca in Anglia.

M-au intrebat de ce am venit si le-am zis ca am venit sa muncesc nu sa fur... I-am intrebat ce se intampla si mi-au zis ca e ziua cand se deschid granitele pentru romani si bulgari. Nu avem imagine prea buna, suntem priviti ca si cum am veni sa furam englezilor locurile de munca… ”, a povestit tanarul.

Ziua in care britanicii asteptau sa dea piept cu hoardele de romani care se presupunea ca ar urma sa ‘fure’ locuri de munca s-a dovedit insa doar un balon de sapun.

Singurul roman venit la munca, in ziua care se anunta “fatidica”, a fost Victor Spirescu. Urmariti intreaga poveste  a acestuia intr-o noua editie “Asta-i Romania!”, sambata, 14 martie, de la ora 20:00, la Kanal D.

Victor Spirescu- in stanga

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Pornind

de la documentarul  “Vin romanii!” ce a starnit recent o serie de proteste, pentru ca ii portretizeaza pe romanii care traiesc in Anglia ca pe niste cercetori sau infractori, echipa emisiunii “Asta-i Romania”  prezinta Campania “Anglia nu e acasa”, un demers de restabilire a adevarului despre viata celor mai multi dintre romanii ajunsi la munca pe pamant englezesc. Cei care si-au parasit tara pentru un trai mai bun au propria lor varianta despre sacrificiu, dor de acasa,  munca pana la epuizare si respect pentru aproapele lor, indiferent de nationalitatea sau de rasa acestuia...

Nu ratati in fiecare sambata, de la ora 20:00, emisiunea “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.