Sâmbătă, la “ROventura” - Comori ale Bucovinei

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 16 ian 2023, 13:39
video Foto(4)

„ROventura” începe anul cu o poveste de pus în ramă! În ediția din această săptămână, George Mihai și Andreea Străvoiu vă invită să descoperiți  tainele uneia dintre cele mai mari comori ale Bucovinei, Codrul Secular Slătioara, considerat catedrala de lemn a Rarăului. 

Călătorii noștri pornesc aventura ROventura din Codrul Secular Slătioare, una dintre cele mai vechi, dar și cea mai întinsă pădure virgină de pe bătrânul continent. Un veritabil sanctuar al naturii, codrul secular Slătioara te farmecă pe măsură ce îl descoperi, la pas, și-ndată ce-i afli povestea.  

Citește și: Sâmbătă, „ROventura” vă invită să descoperiți Gura Humorului, perla turistică a Bucovinei

Sâmbătă, la “ROventura” Comori ale Bucovinei

Informațiile prețioase, dar și aerul tare ne dau o energie fantastică și ne ajută să înaintăm, tot mai adânc, în inima codrului. Simpli spectatori în casa Naturii, ne bucurăm sufletele cu un adevărat crâmpei de istorie.  Vizitatori din toată lumea vin să vadă pădurea neatinsă de secole. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fermecătoare și spectaculoasă, dulcea Bucovină așterne în fața călătorilor peisaje sălbatice, dar și poveșți una și una. Tot ce a reușit omul să ridice în ținutul acesta dăinuie în armonie cu el. Acesta este, fără-ndoială, cel mai mare muzeu particular din țară și propune vizitatorilor una dintre cele mai vaste colecțîi etnografice. Trecând dintr-o încăpere într-altă, facem o incursiune pe cinste prin Câmpulungul de altădată.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de poveste pe plaiuri muscelene

Dacă tot sunt atât de aproape, George și Andreea nu puteau să nu treacă și pe la noua casă de oaspeți a unuia dintre cei mai faimoși și iubiți gospodari dintre Obcine. Bucovina are parfum de veșnicie. Bunul gust, măsura în toate și respectul față de tradiție, acestea, prieteni, sunt podoabe care îi înnobilează pe fericiții ce trăiesc la poalele Rarăului. La Fundu Moldovei, plaiurile pitoreșți, dar și bucățele tradiționale te cuceresc și te fac să revii.

Țara asta se face iubită și prin oamenii săi. Familia Baciu nu mai reprezintă doar producători tradiționali și gazde bune, sunt oameni–spectacol, în compania cărora ți-e drag să rămâi.

Nu ratați o incursiune de basm, în acest veritabil sanctuar al Naturii, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.