Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

Autor: Alina Petre

Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

In editia anterioara, călătorii nostri de la „ROventura”, emisiune difuzata sambata, de la ora 15:00, la Kanal D v-au făcut cunoștință cu Emil Părău, românul care ne-a lipit de suflet povestea cascadei Valea Mării și-a altor minunății din Retezat.

In editia din aceasta sambata a emisiunii,  prezentatorii “ROventura” il vor insoti acolo unde își are rădăcinile, în Apuseni, unde vă poftim și pe voi, într-o călătorie menită să ne reaprindă în inimi credința și dragostea de țară.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie fascinantă prin Munții Retezat, spre perla de gheață a Hunedoarei

Sâmbătă, la „ROventura”, incursiune în locuri fabuloase, cu oameni care sfințesc locul

Ne vom afla la granița județelor Alba și Hunedoara. Meleaguri pline de frumuseți, istorie și povești. Fericirea chiar vine din lucruri mărunte, asta ajungi să experimentezi odată ajuns pe aceste meleaguri.

Aici mai poți încă să-ți umpli plămânii cu aerul tare al iubirii de țară. Și pentru asta se-ntoarce des aici Emil Părăru, ca fiu al satului, să învețe, să nu uite, să-și însușească lecții noi de la oamenii care sfințesc locul.

Călătorii nostri vă poartă si la Roșia, satul lui Emil Părău, care e pe cale să devină primul sat turistic din România, un sat  autentic, cu identitate, cu parfum de demult.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dimineața, la Câmpu lui Neag ne întâmpină cu o vreme nu foarte prietenoasă. Dar asta n-are să fie o problemă pentru cel pe care urmează să-l cunoașteți.  Avram a strâns o sumedenie de performanțe în anii aceștia, de când e una cu apa. Curată nebunie pentru mulți, o lecție de curaj și dovada unei pregătiri fizice exemplare, pentru cei care urmăresc parursul sportiv al Crăișorului Apelor. Ca pe firul apei, depănăm ițele poveștii chiar acolo unde s-a născut. 

Trecem și pragul Muzeului Mineritului! Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan sunt minele din care se mai exploatează încă, deși la capacitate redusă, iar două dintre acestea sunt în proces de lichidare.

Nu ratați această incursiune de suflet românesc ROventura, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România