Samsung Galaxy Z Fold 5 vs. Google Pixel Fold - Care e mai bun?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 mai 2024, 00:50

Ideea unui smartphone pliabil a părut cândva ca un artificiu sau un moft, dar în ultimii ani, Samsung a continuat să își perfecționeze linia de produse

Sursa: Captură YouTube

Ideea unui smartphone pliabil a părut cândva ca un artificiu sau un moft, dar în ultimii ani, Samsung a continuat să își perfecționeze linia de produse

Ideea unui smartphone pliabil a părut cândva ca un artificiu sau un moft, dar în ultimii ani, Samsung a continuat să inoveze și să își perfecționeze linia de produse pliabile. Această perseverență a dat roade, atât pentru Samsung, cât și pentru consumatori, mai multe companii, precum Motorola și Google, oferind acum propriile lor telefoane pliabile.
Cel mai recent telefon pliabil de tip tabletă de la Samsung, Galaxy Z Fold 5 de 1.800

de dolari, este unul dintre cele mai bune telefoane pliabile pe care banii le pot cumpăra, dacă nu chiar cel mai bun. Dar pentru unii, Google Pixel Fold va face cu siguranță ca decizia între Samsung Z Fold 5 sau primul telefon pliabil de la Google să fie una dificilă.

Calitatea imaginii contează

Samsung a tratat întotdeauna camerele foto de pe telefoanele sale pliabile ca cetățeni de mâna a doua în comparație cu telefoanele sale emblematice din seria S.

Iar acest lucru nu s-a schimbat cu Z Fold 5, Samsung alegând să folosească aceeași configurație a camerei pe care o avea Z Fold 4.
Există o configurație de cameră triplă pe partea din spate a telefonului și două camere frontale, câte una pentru fiecare ecran.
Camerele din spate sunt alcătuite dintr-o cameră principală de 50 de megapixeli, una ultrawide de 12 megapixeli și una telefoto de 10 megapixeli cu zoom optic 3x.
Ecranul de acoperire are o cameră de 10 megapixeli, în timp ce ecranul intern are o cameră de 4 megapixeli sub ecran.
Camera foto de pe Z Fold 5 este bună, iar uneori, poate fi excelentă. Dar a fost un succes sau o ratare în utilizarea mea de până acum. Fotografiile arată adesea fie sub sau supraexpuse, iar saturația nu a fost la nivelul obișnuit al Samsung.
Plipul Pixel de la Google are o dispunere similară a camerelor, cu trei pe spate și o cameră frontală pentru fiecare ecran.
Aceasta se reduce la o cameră principală de 48 de megapixeli, una ultrawide de 10,8 megapixeli și una telefoto de 10,8 megapixeli cu zoom optic 5x. Apoi, există o cameră de 9,5 megapixeli pe ecranul exterior, însoțită de o cameră de 8 megapixeli deasupra ecranului intern.
După părerea mea, camera foto a lui Pixel Fold captează imagini mult mai bune aproape în toate domeniile.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Concluzie

La finalul tuturor acestor dus-întors, există probabil doi factori principali care vor înclina balanța în favoarea Z Fold 5 sau Pixel Fold. Primul este designul, iar al doilea este experiența software. Performanța, durata de viață a bateriei și chiar și camerele foto sunt foarte apropiate.
Dar designul și experiențele software sunt complet diferite și ceva care, în cele din urmă, se va reduce la preferințele personale.

Bănuiesc că mulți vor prefera designul lui Pixel Fold față de Z Fold 5. Iar când vine vorba de software, Samsung are un avans uriaș în ceea ce privește experiența pliabilă și multitasking-ul.
Veți trăi, fără îndoială, câteva dureri de creștere cu Pixel Fold, pe măsură ce Google învață cum vor oamenii să folosească telefonul pliabil și apoi adoptă noi caracteristici și îi determină pe dezvoltatori să facă același lucru. Între timp, Z Fold 5 este un produs matur și unul care cu siguranță îi va face fericiți pe toți noii veniți în segmentul pliabilelor.

Citește și: Top 3 Cele mai bune Căști Wireless adevărate din 2023!

Citește și: Prețul Bitcoin in scadere! Investitorii retrag 1 miliard de dolari din Crypto

Citește și: Creșterea sporturilor electronice E-Sports și a jocurilor online!

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.