Sancțiuni pentru Rusia: Cât de mare e lovitura pentru Moscova după ce Germania a oprit conducta Nord Stream 2

Autor: Andrei Ionescu

Vladimir Putin

Sursa: Facebook Vladimir Putin

Germania a decis să oprească autorizarea conductei Nord Stream 2, ce ar fi transportat direct din Rusia gaze către țările din occident.

Potrivit CNN, oprirea autorizării gazoductului Nord Stream 2 de către Germania reprezintă cel mai puternic răspuns din Vest după ce Putin a decis să recunoască independența regiunilor Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Proiectul ar fi trebuit să fie funcțional în următoarele luni, iar Rusia ar fi putut, astfel, să trimită gaze naturale către occident direct, fără ca acestea să treacă prin Ucraina sau Polonia.

Decizia a fost luată și anunțată de către cancelarul german Olaf Scholz, acesta explicând că proiectul Nord Stream 2 nu poate continua în condițiile în care Rusia a recunoscut independența unor teritorii aparținând Ucrainei.

”Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei, și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate funcționa”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Citeste si: Primele sancțiuni pentru Rusia după ce Putin a recunoscut independența Lugansk și Donețk: Germania oprește autorizarea gazoductului Nord Stream 2

Sancțiuni pentru Rusia: Ce reprezintă conducta oprită Nord Stream 2

Din partea Rusiei a venit o reacție dură, din partea fostului președinte și a fostului premier Dimitri Medvedev, după ce Germania a blocat Nord Stream 2.

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev pe Twitter, care în prezent deține funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După luni de tensiune între Rusia și Ucraina, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat decizia de a recunoaște independența regiunilor Lugansk și Donețk, din estul Ucrainei.

„Consider că este necesar să luăm o decizie care ar fi trebuit luată cu mult timp în urmă- să recunoaștem imediat independența și suveranitatea Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Moscova a cerut Parlamentului rus  „să aprobe decizia și să ratifice acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu cele două republici”, documente pe care el le-a semnat.

”Rusia a fost jefuită atunci când Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 1991”, a spus Vladimir Putin, încercând să explice decizia de a recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk.

Citeste si: Joe Biden a anunțat primul set de sancțiuni pentru Rusia: ”Ei împart câștigurile corupte ale politicilor Kremlinului, așa că vor împărți și pierderile”

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.