Sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România. Iată câți ani de închisoare riscă cei care tolerează acest lucru în locuința lor

Autor: Diana Bostan

Sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România

Sursa: Pixabay

O lege recent implementată la începutul lunii iunie prevede că proprietarii și administratorii de locuințe din România pot primi până la 5 ani de închisoare dacă permit consumul de droguri în imobilele lor.

Noua legislație introduce sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România. Aceștia riscă până la 5 ani de închisoare dacă permit consumul de droguri în locuințele lor, potrivit noilor reglementări.

Iată ce nu ar trebui să facă românii în casele lor

Potrivit Antena3CNN, o nouă legislație, implementată de la începutul acestei luni, prevede sancțiuni drastice pentru proprietarii și administratorii de locuințe din România care tolerează consumul de droguri în spațiile lor.

Aceștia pot primi până la 5 ani de închisoare dacă permit astfel de activități în casele lor.

În plus, chiriașii care permit prietenilor să consume droguri în apartamentele închiriate vor fi, de asemenea, supuși pedepselor legale. Această măsură este menită să descurajeze consumul de substanțe interzise în locuințe private și să responsabilizeze atât proprietarii, cât și chiriașii.

Citește și: Dorian Popa riscă cinci ani de închisoare. Celebrul vlogger a fost prins în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise

Noua legislație include sancțiuni și pentru proprietarii care închiriază apartamentele în regim hotelier. Astfel, dacă aceștia descoperă că în locuințele lor se consumă droguri și nu raportează imediat autorităților, riscă o pedeapsă penală de până la 5 ani de închisoare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„În primele 4 luni ale acestui an au fost înregistrate peste 6.364

de sesizări penale, o creștere cu 19,2% față de perioada similară a anului precedent”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, citat de sursa menționată anterior.

10:38:14","author":{"@type":"Person","url":"https:\/\/ziare.com\/autor\/maria-popa","name":"Maria Popa"}}

Noua lege îi pedepsește pe șoferii care conduc beți sau drogați

Potrivit sursei menționate anterior, noua legislație include și sancțiuni dure pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Dacă sunt depistați de Poliție, aceștia riscă să rămână fără permis de conducere pentru o perioadă de până la 10 ani. În cazul în care un șofer aflat sub influența drogurilor sau alcoolului provoacă un accident mortal, pedeapsa poate varia între 10 și 15 ani de închisoare.

Citește și: Șoferii români, testaţi pentru alcool sau substanțe interzise în ambulanţele SMURD. Decizia care stârnește un val de nemulțumiri

Guvernul face eforturi pentru a combate problema consumului de droguri, iar la începutul acestei luni a fost publicată în Monitorul Oficial o lege nouă care incriminează diverse comportamente legate de substanțele psihoactive. Aceasta include și prevederi pentru tolerarea consumului de droguri în locuințe, alături de alte fapte incriminate.

„Tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în lege și citat de Antena3CNN.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?