Sanziene (Cornulete cu gem de mere)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane

 
Ingrediente

Pentru aluatul fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare

300 g gem de mere
2-3 linguri de zahar pudra


Mod de preparare

Aluatul
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.

Se lasa cateva ore la rece, se intinde in strat de 4mm si se taie fasii late de 8-10 cm.

Se pune gem de mere de-a lungul fasiei, apoi se ruleaza intr-un baton. Din acel baton se taie sanzienele late de 2 cm si se dau la cuptor timp de 20-25 minute.
Se scot si se pudreaza cu mult zahar.
Se servesc reci.

 

Taguri: