Săptămâna aceasta, Andreea și George, gazdele emisiunii ROventura, vă poartă pașii prin ținutul Silvaniei! La Șimleu descoperim istoria comunității evreiești dar și poveștile celui mai iubit rege al Poloniei, născut chiar la poalele Măgurii!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 mai 2021, 13:56
Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu Foto(7)
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Transilvania, la ROventura, sambata, de la ora 15:00
Sursa: Captură KANAL D

Ne bucurăm și de ospitalitatea ardelenilor, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din Sălaj! Nu ratați ROventura, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D!

George Mihai si Andreea Stravoiu, prezentatorii indragitei emisiuni "ROventura", va propun sambata aceasta, 22 mai 2021, o alta destinatie de poveste la poalele Măgurii Șimleului mai exact in Simleul Silvaniei, pentru a descoperi tainele trecutului istoric al orasul incantator dar destul de necunoscut.

Andreea și George vă poartă pașii prin ținutul de poveste al Simleului Silvaniei!

Din punct de vedere turistic, Simleul Silvaniei are o atractie aparte ce se datoreaza obiectivelor istorice de exceptie.

Astfel, cei doi roventurieri, Andreea și George, isi doresc si ei sa descopere macar o parte din tainele cochetului oras al Transilvaniei.

Andreea si George vor face un prim popas la Muzeul Holocaustului, care a fost la baza o sinagoga, in care evreii mergeau sa se roage pe vremuri. Aici ajung multi turisti din toate colturile tarii si nu numai pentru a vizita locul incarcat de istorie si emotii.

Evreii au vietuit inca din cele mai vechi timpuri in zona Simleului, unde isi aveau radicinile si erau foarte respectati pentru marele aport pe care il aduceau comunitatii la acea vreme. Gazdele emisiunii ROventura, Andreea si George, vor fi extrem ce incantati sa descopere detalii inedite despre tot ceea ce a reprezentat Holocaustul, ce ii vor lasa fara grai si le va aduce emotie si tristete in suflete.


In ciuda tuturor chinurilor si suferintelor indurate, evreii nu au renuntat la credinta si au incercat mereu sa isi readune fortele si sa mearga mai departe.

Multe comunitati de evrei sunt raspandite in toate colturile lumii. Chiar si in tara noastra, in zona Simleului Silvaniei ne mai putem bucura de dovezile graitoare ale prezentei evreilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa ce vor vizita ineditul muzeu, Andreea si George se vor infrupta si din bunatatile culinare ale Ardealului. Acestia ajung in casa Andradei, o gazdă bucuroasă, care le va oferi cele mai gustoase mancaruri specifice zonei. 

Citeste si: O călătorie prin două anotimpuri și măcar pe 4 continente, într-o singură zi! ROventura vă spune unde puteți face asta, dacă aveți noroc, așa cum au avut Andreea și George, să ajungă la Grădina Botanică Jibou și la Văleni, în Sălaj!

Citeste si: Sălajul se cere descoperit, în zi de sărbătoare, așa că ROventura vă poartă pașii prin mai puțin cunoscuta vale a Barcăului! Andreea și George ajung la Iaz! Nu pierdeti o editie speciala de Pasti, sambata, de la 15:00, la Kanal D!

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.