Sapte ambulante pe doua roti vor circula pe strazile Capitalei. Cum arata motocicletele dotate pentru orice interventie de urgenta

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:29

Viata atarna de un fir de ata, sau de cateva secunde care pot fi pierdute in trafic.

Sunetul sirenei si o silueta pe doua roti, atat apuci sa auzi si sa vezi cand motociclistii de la SMURD trec pe langa tine. Zboara prin traficul de cosmar al Capitalei, pentru ca sunt singurii care, uneori, pot ajunge la timp sa salveze o viata.

De 9 ani, George Trandafir este paramedic. Ultimii aproape trei si i-a petrecut pe motocicleta SMURD. Sa nu va ganditi ca este usor.

Un adevarat spital mobil se regaseste in cele trei genti amplasate in spatele motocicletei. Conducatorul poate interveni in orice caz medical, de la un banal lesin, pana la un stop-cardiorespirator.

Pentru ca Bucurestiul are doar doua astfel de autospeciale, Lidl a venit cu initiativa de a primi donatii de la clientii magazinelor sale. Asa s-a reusit ca, in doar 6 luni, sa fie stransa suma de o suta de mii de euro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Miercuri, compania a donat Fundatiei pentru SMURD inca 5 motociclete, complet dotate pentru interventii medicale. In mai putin de o luna, Bucurestiul va avea pe strazi 7 astfel de mini-ambulante.