Conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție asupra Codului Penal, șoferii care schimbă poziția unei mașini care a fost implicată într-un accident rutier cu victime riscă să ajungă la închisoare. Legea a fost modificată de autorități, fapta fiind încadrată la infracțiuni.
Șoferii care schimbă poziția unei mașini după un accident cu victime riscă să ajungă la închisoare
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a clarificat în ce măsură un șofer care a fost implicat într-un accident din care au rezultat victime riscă să ajungă la închisoare.
„Fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a șterge urmele accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului este o infracțiune care se pedepsește similar cu părăsirea locului accidentului, cu închisoare între doi și șapte ani”, se arată în
Pentru că nu era clar ce înseamnă, de fapt, modificarea stării locului unui accident rutier, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adus lămuriri, astfel încât legea să poată fi aplicată corect. Astfel, autoritățile au precizat că va fi pedepsită cu închisoarea inclusiv schimbarea poziției unei mașini implicate într-un accident rutier cu victime. Practic, șoferii care schimbă poziția mașinii după un accident cu victime, fără să aibă acordul poliției, riscă să ajungă la închisoare, pedepsele fiind cuprinse între 2 și 7 ani de închisoare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a explicat ce înseamnă, de fapt, modificarea stării locului accidentului
Dacă până acum nu era clar ce înseamnă modificarea stării locului accidentului, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a precizat că schimbarea poziției unui vehicul implicat într-un accident de circulație este o infracțiune și se pedepsește cu închisoarea.
„În interpretarea şi aplicarea dispozițiilor art.
Modificarea adusă de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că se poate aplica deja în situațiile care impun acest lucru.