Ingrediente
Un pachet foi de placinta
500 g nuca
50 g pesmet
500 g zahar
500 ml apa
O cana de ulei sau margarina topita
O lingurita de scortisoara
Coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Se unge o tava cu ulei sau margarina topita.
Nucile se macina fin si se amesteca cu scortisoara si pesmetul.Se dezgheata foile de placinta la temperatura camerei, se desfac pe lung si se taie pe jumatate.
Se ia o mana de umplutura, se presara pe fata fiecarei jumatati de foaie de placinta, iar cu ajutorul unei linguri sau o bagheta de lemn de maxim 5mm grosime, se ruleaza foaia de placinta pastrand la mijloc amestecul de nuca.
Se strang capetele ruloului catre interior, facand din rulou un “acordeon” si tot asa procedam cu fiecare sarailie in parte.
Se ung cu toata cantitatea de margarina topita sau de ulei si se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minunte.
Cand se scot, se toarna imediat siropul.
Siropul de zahar
Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga zeama de lamaie.
Se toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta