Saramura de crap

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:06

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

1 crap 1-2 kg
100 g sare grunjoasa (doar daca avem nevoie pentru fript pestele)
3 ardei iuti
3 rosii bine coapte
2-3 catei de usturoi
Piper
1 legatura de patrunjel


Mod de preparare


Crapul se curata si se pune pe un gratar pentru a fi fript intreg.
Sarea o folosim sa tapetam gratarul in ideea de a proteja pestele sa nu se lipeasca.

Coacem pe gratar ardeiul si rosiile, si cand se inegresc pe toate partile, le punem intr-un castron acoperite pentru a se innabusi si a se inmuia pielita, apoi le curatam de pielita.
Intr-o cratita zdrobim rosiile si ardeiul iute, si punem usturoiul, asezam pestele fript la gratar si dam putin la fiert, adaugam 1 pahar de apa si lasam sa fiarba putin totul si sa dea cateva clocote, intoarcem pestele si mai lasam un minut sa fiarba.
Stingem focul si punem patrunjelul tocat peste.
Servim cu paine prajita sau cu mamaliga.

Extra sfaturi:
- daca folosim gratar sub forma de tigaie, il vom tapeta cu sare;
- daca folosim gratarul in aer liber, e de preferat ori sa il tapetam cu hartie de copt, ori sa lasam pestele cu solzii pe el ca sa protejam pielea.


 

Taguri: