Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 21 iulie 2024: Este prăznuit unul dintre cei mai mari profeți

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 iul 2024, 16:00

Sfântul Proroc Iezechiel

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 21 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Iezechiel.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 21 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Proroc Iezechiel, ce este considerat „profetul fidelității divine".

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 21 iulie!

Calendar ortodox 21 iulie 2024

Sărbătoare 21 iulie. Sfântul Proroc Iezechiel este sărbătorit în fiecare an pe data de 21 iulie în calendarul ortodox.

Sfântul Proroc Iezechiel este considerat unul dintre cei trei mari profeți, iar acesta a trăit în secolul al VI-lea înainte de Hristos, fiind fiul preotului Buzi din Arira. Atunci când avea doar 25 de ani, Sfântul Proroc Iezechiel a fost luat rob în timpul celei de-a doua invazii a Ierusalimului, iar după 5 ani pe care i-a petrecut în robie, acesta a început să prorocească.

Începutul previziunilor sale profetice au început atunci când acesta a văzut un nor strălucitor și limbi de foc ce ardeau continuu. Aceste limbi de foc aruncau raze strălucitoare, iar în centrul acestor raze se afla un metal, alături de creaturi ce aveau formă umană însă cu patru fețe. Această previziune l-a făcut pe Sfântul Proroc Iezechiel temător, iar șocul acestuia l-a făcut să cadă la pământ, fiind însă încurajat de Dumnezeu să se ridice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum s-a raportat Oana Radu la relații, în ciuda complexelor pe care le avea în trecut. “Bărbații au început să mă vadă atunci când eu am început să mă văd.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Din acel moment, Sfântul Proroc Iezechiel a început să slujească ca proroc. Cu toate acestea, în Israel nu se aflau doar creștini, astfel că Sfântul Proroc Iezechiel a fost torturat de poporul ce avea alte credințe. După ce au suportat chinurile, acesta a fost exilat, perioadă în care a avut loc distrugerea Templului și a regatului.

În aceste momente de panică pentru majoritatea locuitorilor, Sfântul Proroc Iezechiel le inspira încredere oamenilor din cetate, fiind astfel desemnat de oameni profetul fidelității divine, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 21 iulie

Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Iezechiel, sărbătorit pe 21 iulie în calendarul creștin

Stih: Sfinte Prorocule Iezechiel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Mie, celui ce voiesc a lăuda pe Iezechiel Prorocul Tău, Doamne, dă-mi har, Făcătorule de bine și dar duhovnicesc.
Stih: Sfinte Prorocule Iezechiel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Având înălțări Sfințitul Iezechiel, singur văzătorul celor negrăite, cu slava Domnului este strălucit.


Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Cugetul zburdărilor celor trupești supunându-l și viața ta îndreptând-o, te-ai arătat Proroc primitor de Dumnezeu.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Arătându-te cu totul luminat, pe Prealăudata Ușă Ceea ce căuta spre Răsărit, pe Fecioara, o propovăduiești, de Dumnezeu insuflate.

 


Alexandra și Gagea, mărturisiri neașteptate în camera roșie! Tânăra are din ce în ce mai multe îndoieli în privința partenerului ei! Iată ce și-au spus cei doi îndrăgostiți și la ce decizie au ajuns!