Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 26 iulie 2024: Rugăciunea ce aduce înțelegere și pace în familie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 iul 2024, 16:00

Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 26 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 26 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 26 iulie!

Calendar ortodox 26 iulie 2024

Sărbătoare 26 iulie. Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel este sărbătorit în fiecare an pe data de 26 iulie în calendarul ortodox.

Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel este considerat unul din cei mai renumiți sihaștri  de pe Valea Chiliilor din primele decenii ale secolului al XVII-lea. Se crede că Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel era cu metania din Schitul Negru Vodă, însă într-o anumită perioadă a vieții sale, acesta și-a dorit să trăiască viața în pustietate, departe de oameni și cât mai aproape de Dumnezeu.

În acel moment, Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel s-a închis de bună voie într-o peșteră săpată în peretele muntelui și a locuit acolo timp de 30 de ani, fără ca oamenii să îl deranjeze în această perioadă. Era însă o persoană ce știa că acela este locul în care trăiește Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, mai exact ucenicul acestuia, ce mergea la peștera sfântului pentru a îi aducea pâine și apă o dată pe săptămână.

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Peștera se afla într-o parte atât de abruptă a stâncii, încât ucenicul era nevoit să coboare cele ale gurii cu ajutorul unei frânghii. După 30 de ani petrecuți în rugăciune, Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel  a simțit cum sfârșitul acestuia se apropie, motiv pentru care și-a săpat singur mormântul în fundul peșterii, potrivit doxologia.ro.

Sărbătoare 26 iulie

Canon de rugăciune către Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, sărbătorit pe 26 iulie în calendarul creștin

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Sfinte al lui Dumnezeu, Ioanichie, ne rugăm ție ca cel ce ești mijlocitor înaintea Tatălui Ceresc, să ne întărești în dreapta credință, să fim plini de dragoste față de aproapele, să avem în casele noastre binecuvântarea lui Dumnezeu, spor în cele ale noastre, pace și înțelegere. Ție ne rugăm ca fiii noștri să fie înțelepți, cu dragoste față de părinți, ascultători și sprijin în bătrânețele noastre.

Tu, cel ce ai fost sfătuitor al Domnitorilor Țării Românești, să ne dai sfat și ajutor în vreme de ispită, de necaz și boală.

Așa cum pe alții i-ai tămăduit, cu harul ce-l ai de la Dumnezeu, așa tămăduiește-ne și pe noi de neputințe.

În vreme de primejdie ne întărește și ne apără.

Tu, cel ce ai cinstit pe Maica Domnului, apără dimpreună cu Dânsa și casele, familiile, rudeniile, prietenii și cunoscuții noștri.

Minunile tale să le arăți și peste noi așa cum ai făcut de veacuri cu cei ce s-au rugat ție.

Ne încredem în ajutorul tău și-ți cerem să fii mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru ca cererile noastre să-și afle răspunsul.

Sfinte Ioanichie, roagă-te pentru noi. Amin!

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!