Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 27 septembrie 2024: Rugăciunea ajutătoare pe care trebuie să o rostim!

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 sep 2024, 16:00

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 27 septembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 27 septembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Rugăciunea ajutătoare pe care este bine să o rostești pe 27 septembrie!

Calendar ortodox 27 septembrie 2024

Sărbătoare 27 septembrie. Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este sărbătorit în fiecare an pe data de 27 septembrie în calendarul ortodox.

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650, iar acesta a fost botezat cu numele Andrei. A avut norocul să se nască într-o familie creștină, cu mare iubire față de Dumnezeu. Încă de mic i-a impresionat pe cei din jur cu nenumărate cunoștințe pe care le avea, deprinzând cu ușurință limbile greacă, turcă, slava veche și araba. Acesta a avut parte de o tinerețe dificilă după ce a fost luat rob de turci și dus la Constantinopol, unde a îndurat multe umilințe.

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul a ajuns să fie răscumpărat de Patriarhia Ecumenica și adus în Țara Romanească, în jurul anului 1690. 

Deși Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul a trecut prin diferite momente dificile, acesta nu a renunțat niciodată la credința sa față de Dumnezeu, astfel la un an după ce s-a întors în Țara Românească, acesta a devenit conducătorul tipografiei din București, iar în 1696 este numit egumenul Mănăstirii Snagov. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”

Citește și: Cum arată mormântul Denisei Răducu la 7 ani de la moartea sa fulgerătoare| VIDEO

Cunoștințele pe care le avea despre învățăturile Domnului i-au impresionat pe oameni, astfel în anul 1705 este ales episcop al Râmnicului, iar în 1708 mitropolit al Tării Romanești. Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul și-a dorit întotdeauna să își apere poporul român în fața turcilor, motiv pentru care a ajuns să fie întemnițat de Nicolae Mavrocordat.

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul a fost obligat de către turci să își dea demisia, iar atunci când a refuzat, a fost caterisit pe nedrept de Patriarhia Ecumenică, fiind nevoit să fie închis pe viață în Mănăstirea „Sfânta Ecaterina", însă pe drumul spre

mănăstire, ostașii turci l-au omorât, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 27 septembrie

Canon de rugăciune către Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, sărbătorit pe 27 septembrie în calendarul creștin

Sfinte al lui Dumnezeu, Ierarh și Martir, Părinte Antime, care, trăind pe pământ toate neputințele și ispitele, cu darul lui Dumnezeu le-ai biruit; roagă-te neîncetat și pentru noi nevrednicii, neputincioșii și păcătoșii, ca să primim îndelungă răbdare, dreaptă socotință, dragoste nefățarnică și lucrătoare, credință neclintită și drept slăvitoare, nădejde tare, statornicie în toate încercările și neclintită mărturisire a credinței ortodoxe.

Te rugăm, smeriți, Sfinte Ierarhe Părinte Antime, cere-I Mântuitorului Hristos la tronul căruia ai aflat sfântă îndrăzneală ca să trimită și asupra noastră darul sfințeniei, întărindu-ne în gând, în cuvânt și în virtuți, spre slava veșnică a numelui tău cel sfânt. Să ne ajute a sluji pe aproapele nostru în toată vremea, spre mântuirea sufletelor noastre, cu puterea, cu lucrarea și cu harul Prea Sfintei și de viață făcătoarei Treimi; Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, acum și pururea și în veacul vecilor. Amin!