Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 9 iulie 2024: Rugăciunea pentru iertarea păcatelor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 iul 2024, 16:00

Sfântul Mucenic Pangratie

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 9 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Pangratie.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 9 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Mucenic Pangratie, ce este Episcop al Taorminei. 

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 9 iulie!

Calendar ortodox 9 iulie 2024

Sărbătoare 9 iulie. Sfântul Mucenic Pangratie este sărbătorit în fiecare an pe data de 9 iulie în calendarul ortodox.

Sfântul Mucenic Pangratie s-a născut în Antiohia, iar acesta a trăit în perioada în care Mântuitorul Iisus Hristos se afla pe pământ. În momentul în care acesta a auzit de toate minunile și tainele Mântuitorului, tatăl Sfântului Mucenic Pangratie a decis să îl ducă pe acesta să-l vadă cu ochii lor pe cel ce împărtășește creștinismul.

Nu doar Sfântul Mucenic Pangratie a fost uimit de toate minunile realizate de Mântuitorul Iisus Hristos, ci și tatăl acestuia, motiv pentru care acesta a decis să se apropie de discipolii acestuia, în special de Apostolul Petru.

În aceste circumstanțe l-a cunoscut pe Sfântul Petre și Sfântul Mucenic Pangratie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

A urmat un eveniment tragic în viața tuturor creștinilor, mai exact Înălțarea la cer a Mântuitorului, moment după care unul din apostoli a venit în Antiohia și i-a botezat pe părinții lui Pangratie și pe toți cei trăiau în acea gospodărie. După decesul părinților săi, Sfântul Mucenic Pangratie a decis să lase în urmă tot ce avea pentru a trăi într-o peșteră. 

Sfântul Mucenic Pangratie a fost apropiat întotdeauna de Sfântul Apostol Petru, iar după decizia lui de a se retrage în pustietate, Sfântul Mucenic Pangratie a plecat în Sicilia, unde l-a găsit pe mentorul lui, iar

cei doi au început să împărtășească credința Domnului. Din nefericire pentru Sfântul Mucenic Pangratie păgânii complotau împotriva lui, reușind să îl omoare, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 9 iulie

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Pangratie, sărbătorit pe 9 iulie în calendarul creștin

Sfinte Mucenice Pangratie, citind viața ta ne închinăm și te slăvim ca pe un adevărat ostaș al Domnului Iisus Hristos, care ai învins în războiul cel nevăzut având credința nestrămutată în Dumnezeu și lucrând ogorul Lui cel sfânt.

Te chemăm ca pe bunul nostru prieten și ocrotitor să ne cercetezi viața și inima și să ne ajuți după nevoia fiecăruia.
Te rugăm să ne spijini și pe noi în războiul nevăzut, să ne fii scut de apărare, să mijlocești cu rugăciuni la Domnul Hristos să vină El să învingă pentru noi. Știm că biruința unui asemenea război nu poate fi decât a lui Dumnezeu, de aceea te chemăm să ne aduci Mila și bunăvoința Lui de a ne scoate învingători prin El și numai prin El.

Te rugăm să cercetezi casele noastre, să distrugi orice sălășluire a răului din ele, să le cureți de întinăciune și de funinginea demonilor care nu ne lasă să ducem o viață de rugăciune, închinată lui Dumnezeu.
Ai milă de cei acuzați pe nedrept în procese și în toate situațiile vieții, dezvăluie adevărul, arată dreptatea și distruge mărturiile mincinoase, alungă uneltirile celor vicleni care caută să ne păgubească, nu lăsa mintea noastră să alunece spre vicleșugurile lor ci dă-ne claritate, discernământ, puterea de a distinge adevărul de minciună și dreapta socoteală în tot ce facem și hotărâm.
Te mai rugăm să te îngrijești de nevoile trupului nostru să avem cele necesare traiului, dă zestre parohiilor cu tot ce le trebuie pentru buna slujire a lui Dumnezeu, înfrumusețează bisericile să fie nestemate strălucitoare ale Bisericii din Ceruri, și ai grijă de episcopii, preoții și diaconii binecredincioși ortodocși și de familiile lor, rânduindu-le ascultare și buna sporire în propovăduirea Evangheliei Domnului Hristos. Îngrădește toată răutatea care vine de la oameni, invidia, minciuna și trădarea, să fim acoperiți cu harul tău cel bineplăcut și să trăim în pace și în credință.
Te strigăm și în durerea sufletului care este bolnav de păcate și întărâtări ale patimilor, Sfinte Pangratie, și te rugăm să arzi cu focul tău nestins necurăția din noi, iar la sfârșitul vieții să ne fii pavăză și apărător în urcușul către Dumnezeu, unde mijlocește să ne judece Domnul Hristos cu milă, ca să ne bucurăm veșnic cu tine în Împărăția Lui. Amin.