Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 13 septembrie 2024: Persoanele cu probleme de sănătate rostesc această rugăciune vindecătoare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 sep 2024, 16:00

Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 13 septembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 13 septembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 13 septembrie!

Calendar ortodox 13 septembrie 2024

Sărbătoare 13 septembrie. Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop sunt este sărbătorit în fiecare an pe data de 13 septembrie în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop s-a născut în satul Silvașu de Sus din ținutul Hațegului, iar acesta a trăit în a doua jumătate a secolului al XV-lea. Încă de la o vârstă fragedă a fost devotat Domnului și credinței sale, motiv pentru care a decis să intre în Mănăstirea Silvașu, loc în care s-a rugat puternic și a trăit în post. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop a decis că este momentul potrivit să caute liniștea de care are nevoie, dar și să crească nivelul asprimii pe care o suportă pentru creștinism, motiv pentru care a căutat un loc retras în care să trăiască. Acesta a decis să trăiască într-o peșteră pe care și-a săpat-o singur, cu dalta, într-o stâncă ce se găsea la circa 500 de metri de mănăstire, pe malul râului Silvuț. 

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Acesta a trăit în peștera pe care a săpat-o timp de mai mulți ani, până când a fost împușcat de către doi vânători care nu știau că acesta trăiește în inima pădurii, crezând că este o fiară a naturii, potrivit pravila.ro. Această sărbătoare pică într-o zi de vineri, motiv pentru care credincioșii sunt încurajați să țină post pe parcursul acesteia. 

Sărbătoare 13 septembrie

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, sărbătorit pe 13 septembrie în calendarul creștin

Binecuvântat ești, Doamne Dumnezeul nostru, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura. Căci, din iubirea de oameni cea nemăsurată, fiind Dumnezeul a toată mângâierea și nădejdea, ai binevoit a ridica din neamul nostru fii aleși care prin credință și nevoință pustnicească să mențină credința în atotputernicia și milostivirea Ta și să nu lase neamul nostru a se prăbuși în întunericul necunoștinței de Dumnezeu.


Binecuvântat ești, Doamne Dumnezeul nostru, Care din îndurare, ca un Dumnezeu al milostivirii, ai dăruit Țării Hațegului și întregului popor dreptcredincios pe Sfântul Cuvios Ioan, ca să ne fie mijlocitor, rugător si ajutător în nevoințele mântuirii.


Doamne Dumnezeul nostru, am greșit și nu suntem vrednici a câștiga milostivirea Ta prin sârguința cea de toate zilele. De aceea, aducem mijlocitori pentru sufletele noastre pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu împreună cu Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, ca, prin rugăciunile lor să ne ocrotești pe noi, Biserica Ta, și tot poporul românesc, dăruindu-ne sănătate, viață ferită de
toată răutatea, ca din adâncul inimilor să mărim Prea Sfânt Numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.