Sărbătoare cu cruce neagră la data de 17 ianuarie 2024. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostim

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 ian 2024, 14:46

Este prăznuit Sfântul Antonie cel Mare, cel ce are puterea de a îi scăpa pe credincioși de diferitele blesteme și farmece ce sunt puse asupra lor

Sursa: condoleante.ro

Sărbătoare pe 17 ianuarie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Antonie cel Mare.

Calendar ortodox 17 ianuarie 2024, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Antonie cel Mare, ce este considerat sfântul ce are puterea de a îi scăpa pe credincioși de diferitele blesteme și farmece ce sunt puse asupra lor.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 17 ianuarie!

Calendar ortodox 17 ianuarie 2024

Sărbătoare 17 ianuarie. Sfântul Antonie cel Mare este sărbătorit în fiecare an pe data de 17 ianuarie în calendarul ortodox, fiind trecut alături de o cruce neagră.

Sfântul Antonie cel Mare s-a născut la finalul secolului al III-lea și a trăit până la începutul secolului al IV-lea, iar acesta a făcut parte dintr-o familie înstărită, formată din persoane evlavioase, cu o mare credință în Dumnezeu.

Acesta a fost adus pe lume în anul 251, în satul Coma din Egiptul de Mijloc. 

Părinții Sfântului Antonie cel Mare au murit atunci când acesta avea doar 20 de ani, moment din care acesta a început să se gândească la care este scopul său în viață, iar cuvintele ce l-au făcut să urmeze calea Domnului au fost cele pe care le-a auzit dintr-o biserică, mai exact “Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi” (Matei 19, 21).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Calendar ortodox: Pe ce dată pică Paștele în 2024

Viața Sfântului Antonie cel Mare s-a schimbat în acel moment, împărțindu-și întreaga avere persoanelor nevoiașe, urmând ca pe sora sa să o lase în grija unei comunități de fecioare, astfel încât acesta să își poată urma chemarea, mai exact izolarea față de cele cunoscute pentru a avea parte de un regim strict în singurătate.

Sfântul Antonie cel Mare s-a retras pentru o perioadă într-o cabană ce se afla în apropierea satului său natal, însă un ascet mai bătrân l-a sfătuit să își petreacă o parte importantă a vieții într-un mormânt idolesc, urmând ca la vârsta de 35

de ani să se mute la marginea deșertului, acolo unde a trăit pentru restul vieții sale, potrivit crestinortodox.ro.

Sărbătoare 17 ianuarie

Canon de rugăciune către Cinstitul lanț al Sfântul Antonie cel Mare, sărbătorit pe 17 ianuarie în calendarul creștin

„Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care

se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”