Sarbatoare cu cruce neagra, miercuri, 7 iulie 2021. Biserica ortodoxa praznuieste astazi o Sfanta Mucenita facatoare de minuni! Rugaciunea care poate fi rostita astazi

Autor: Ana Filip
Actualizat: 07 iul 2021, 13:15
Calendar ortodox, 7 iulie 2021, praznuirea Sfantei Mucente Chiriachi
Sursa: doxologia.ro

Biserica Ortodoxa o praznuieste astazi, 7 iulie 2021, pe Sfanta Mucenita Chiriachi, mare facatoare de minuni si grabnic ajutatoare a celor bolnavi.

Potrivit calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 7 iulie, Biserica ortodoxa o praznuieste pe Sfanta Mucenita Chiriachi. Si tot in aceasta zi mai sunt pomeniti si Sfantul Cuvios Toma din Maleon, Sfantul Cuvios Acachie de la Scara, Sfintii Mucenici Peregrin si cei dimpreuna cu dansul: Luchian, Pombie, Isihie, Papia, Satornin si Ghermano, Sfantul Mucenic Evstatie, Sfantul Policarp cel Nou, Sfantul Evanghel.
In acest an, praznicele mentionate mai sus au picat intr-o zi de miercuri, in cea de-a treia saptamana dupa Rusalii, cand crestinii ortodocsi postesc, fara dezlegare la peste si se pot ruga cu evlavie

catre acesti sfinti. Iata rugaciunea grabnic folositoare ce poate fi rostita astazi de catre toti credinciosii.

Sarbatoare miercuri, 7 iulie 2021. Cine a fost Sfanta Mucenita Chiriachi

Potrivit crestinortodox.ro, Sfanta Mucenita Chiriachi s-a nascut si a trait in secolul al III-lea, in timpul Imparatului Diocletian. Aceasta a venit pe lume intr-o familie de crestini, intr-o zi sfanta de duminica si tocmai de aceea parintii sai au decis sa o numeasca Chiriachi, care inseamna duminica in limba greaca.

Inca din tinerete, Sfanta Chiriachi a ales calea credintei in Hristos si a refuzat categoric sa se casatoareasca.

Insa refuzul ei de a se casatori a atras suspiciunea Imparatului Diocletian, care dupa ce a descoperit ca Sfanta Chiariahi este crestina a supus-o la grele chinuri si torturi, pentru a o determina sa renunte la religia sa.
Aflata in temnita, Sfanta Chiriachi a fost tamaduita de un inger, iar aceasta minune i-a determinat pe multi pagani sa inceapa sa creada in Dumnezeu si sa devina crestini.

In cele din urma, Sfanta Chiriachi a fost ucisa prin taierea capului si a trecut la cele vesnice, drept o mare martira.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Rugaciune inchinata Sfintei Mucenite Chiriachi

Astazi, 7 iulie 2021, cand este praznuita Sfinta Mucenita Chiriachi, credinciosii ortodocsi postesc deoarece sarbatoarea a picat intr-o zi de miercuri si totodata acestia pot inchina rugaciuni cu multa smerenie si evlavie. Iata rugaciunea grabnic folositoare ce poate fi rostita catre Sfanta Mucenita Chiriachi:

"O, prea sfântă și întru tot lăudată mare muceniță Chiriachi, care pentru Hristos ai pătimit, ca pildă să ne fii de adevărată credință și răbdare, primește acum această smerită rugăciune, de la noi nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri grabnic folositor alergăm, cinstind sfintele tale moaște și chipul icoanei tale, în genunchi, care cu credință, cu adâncă evlavie și cu lacrimi te rugăm:
Înalță cugetul tău, Sfântă muceniță Chiriachi, către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe Care Roagă-L, iertare de păcate și mare milă să

ne dăruiască nouă și poporului cel binecredincios, ploaie la bună vreme, roade îmbelșugate pământului, și bună stare întregii lumi.
Roagă-L să ne dăruiască viață lină și fără de păcat, credința ortodoxă să o întărească, întărâtările ereticilor să le nimicească, pe vrăjmașii noștri să-i îmblânzească, ura să o stingă, dragostea să o înmulțească, războaiele să le oprească și pace lumii să dăruiască.  Sfântă Muceniță, dăruiește bună înțelegere soților, căsătorie binecuvântată tinerilor, iubire de fii părinților, copiilor ascultare față de părinți.
Sfântă Muceniță mult pătimitoare, cere de la Hristos- Domnul, pentru noi îndurare și tuturor păcătoșilor îndreptare; înțelepciune ierarhilor, râvnă duhovnicească preoților, împodobire cu virtuți călugărilor, sănătate, iertare de păcate și mântuire, tuturor credincioșilor; fii mijlocitoare înaintea Dreptului Judecător, pentru noi smeriții robii tăi, împreună cu Sfânta de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria și cu toți sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu, preamărind pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu, zicând: Slavă Ție, Dumnezeule cel prea mărit întru Sfinții Tăi, în vecii vecilor! Amin.", potrivit doxologia.ro

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele mai puternice rugăciuni ale lui Arsenie Boca