Sărbătoare cu cruce roșie la data de 15 august 2024: Ce nu trebuie să facă creștinii de Adormirea Maicii Domnului

Autor: Bianca Vidoi

Adormirea Maicii Domnului

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 15 august 2024, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

Sărbătoarea din data de 15 august 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 15 august!

Calendar ortodox 15 august 2024

Sărbătoare 15 august. Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august în calendarul ortodox, iar alături de aceasta se află o cruce roșie, ce arată importanța slujbelor realizate în această zi.

Maica Domnului a fost cea aleasă de Dumnezeu pentru a îl purta în pântece pe Mântuitorul Iisus Hristos, motiv pentru care este considerată „mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii". Se spune că Maica Domnului a mai trăit 11 ani după înălțarea la cer a Fiului său, iar pe parcursul anilor, aceasta a fost prezentă la triumfului Domnului asupra morții și a zidirii Bisericii.

După acești ani, Arhanghelul Gavriil a dat vestea Adormirii Maicii Domnului, oferind-i acesteia o ramură de finic, rostind: „Fiul și Domnul tău te cheamă: E ceasul venirii la Mine a Maicii Mele! Astăzi, așa cum ai umplut de bucurie pe locuitorii pământului, așa vei bucura de oștirile cerești prin urcarea ta, cea binecuvântată care ai făcut să strălucească încă și mai mult sufletele sfinților".

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

După ce a aflat că urmează să treacă la cele sfinte, Maica Domnului a încercat să îi calmeze pe cei din jurul ei, spunându-le: „Nu faceți din mutarea mea pricină de doliu, ci umpleți-vă de bucurie și mai mare. Doresc să merg la Fiul meu, Cel ce dăruiește tuturor ființa și viața. Si când mă voi duce la El, nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi, pentru toți creștinii și pentru lumea întreagă, ca Cel ce o judeca în milostivirea Sa, să se milostivească de toți credincioșii și să-i întărească și să-i ducă pe calea vieții,

iar pe cei necredincioși să-i întoarcă și să-i facă pe toți o singură turmă a Bunului Păstor care și-a dat sufletul pentru oile Sale și le cunoaște și ai Săi îl cunosc!".

Acestea fiind ultimele cuvinte ale Fecioarei Maria, Mântuitorul Iisus Hristos a venit însoțit de cetele îngerești pentru a o lua alături de el pe cea ce i-a dat viață, potrivit pravila.ro.

Ce nu trebuie să facă creștinii de Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită anual la data de 15 august, iar această sărbătoare este trecută alături de o cruce roșie, ceea ce le atrage atenția creștinilor asupra activităților interzise din această zi, precum lucratul, spălatul sau cusutul. În această zi de sărbătoare nu este indicat să stăm cu ușa închisă, deoarece se crede că Fecioara Maria poate intra în casele creștinilor în această zi pentru a le împărți harul său. Credincioșii nu trebuie să se tundă de Adormirea Maicii Domnului, deoarece riscă să chelească dacă se tund și aruncă părul în această zi sfântă, potrivit realitatea.net

Sărbătoare 15 august

Canon de rugăciune pentru Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august în calendarul creștin

În fața icoanei Maicii Domnului ne rugăm cu credință și cu umilință, zicând: Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor întristați și acoperământul celor necăjiți, vezi nevoia mea și necazul meu; ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi, dezleagă-l precum vrei, că n-am ajutor afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.