Sărbătoare cu cruce roșie la data de 29 iunie 2024. Este ziua românilor ce poartă aceste nume

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 iun 2024, 16:00

Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 29 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Sărbătoarea din data de 29 iunie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cei ce au dus mai departe credința și au răspândit creștinismul în întreaga zonă a Mediteranei.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 29 iunie!

Calendar ortodox 29 iunie 2024

Sărbătoare 29 iunie. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 29 iunie în calendarul ortodox, iar alături de aceștia se află o cruce roșie, ce arată importanța slujbelor realizate în această zi.

Sfântul Apostol Petru a avut numele Simon la naștere, iar pe parcursul anilor, acesta a devenit un pescar evreu din Betsaida Galileei. În momentul în care acesta a decis să aleagă calea Domnului, acesta era căsătorit și trăia alături de soția sa și mama ei la Capernaum.

Sfântul Apostol Petru a fost fratele mai mare al Apostolului Andrei, iar cei doi au avut credințe diferite.

Sfântul Apostol Petru era un evreu ce credea în împlinirea legii iudaice, ce a ajuns să fie foarte bine documentat cu privire la Vechiul Testament și venirea lui Mesia. Cu toate acestea, Sfântul Apostol Petru și-a schimbat credința atunci când a devenit ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, ce i-a explicat că Hristos era Mesia Cel ce urma să vină conform prorociilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Sfântul Apostol Petru a devenit Apostol, iar acesta a luat parte la mai multe evenimente importante din viața Mântuitorului, precum Schimbarea la Față a Domnului pe Muntele Tabor.

În aceeași zi este pomenit și Sfântul Apostol Pavel, ce s-a născut într-o familie de evrei, în jurul anului 7, primind la naștere numele de Saul. Pe parcursul anilor, credința acestuia s-a aprofundat, însă nu spre creștinism, ci spre ura creștinilor, dat fiind că făcea parte dintr-o familie de evrei, astfel a luptat împotriva creștinilor.

Domnul i-a spus acestuia să atunci când îi lovește pe creștini îl lovește pe el, iar pentru că nimic nu se schimba, Saul este orbit de către Domnul, moment în care realizează gravitatea faptelor sale și se convertește la creștinism,

potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 29 iunie

Canon de rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți pe 29 iunie în calendarul creștin

Pe Voi, Apostoli slăviți ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiți stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici și ți-a dăruit harul să-i întărești în credință pe toți frații tăi.


Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din dușman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăți neamurilor toate comorile învățăturii creștine.
Sfinte Petre și Sfinte Pavele, amândoi ați lucrat cu neobosită însuflețire la răspândirea Împărăției lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.
La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăți nedrepte se abate asupra vieții noastre, să-i îndepărtați pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră.


Acolo, în Împărăția lui Dumnezeu, vă bucurați de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviți spre Biserica lui Hristos care călăuzește popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei și să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.
Ne închinăm Vouă, să-L rugați pe Mântuitorul nostru să-i lumineze și să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoți și întregul popor creștin.
Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători sârguincioși în ogorul Tău, pentru ca toți oamenii de bunăcredință să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.
Slăviți Apostoli Petru și Pavel, să ascultați rugăciunea noastră, credincioși încercați de cumplite necazuri, să fiți milostivi și să îndepărtați din viața noastră furia dușmanilor porniți să ne doboare cu orice preț. Amin.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?