Sărbătoare cu cruce roșie la data de 7 decembrie 2023, în calendarul ortodox

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 dec 2023, 10:17

Ce sfânt este celebrat la data de 7 decembrie 2023

Sursa: Facebook Viețile sfinților, rugăciune,citate ortodoxe, pilde și povestiri ortodoxe.

Sărbătoare pe 7 decembrie, atunci când creștinii ortodocși o sărbătorește pe Sfânta Muceniță Filofteia.

Calendar ortodox 7 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Muceniță Filofteia, fiind o sărbătoare trecută cu o cruce roșie în calendarul creștin ortodox. 

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 7 decembrie!

Calendar ortodox 7 decembrie 2023

Sărbătoare 7 decembrie. Sfânta Muceniță Filofteia este sărbătorită în fiecare an pe data de 7 decembrie în calendarul ortodox

Sfânta Muceniță Filofteia a trăit în perioada secolului al XIII-lea, iar aceasta a fost crescută de mama sa, cu frică de Dumnezeu, până în momentul în care aceasta s-a stins din viață. Deși era doar un copil, Sfânta Muceniță Filofteia postea, citea toate cărțile bisericești, își proteja fecioria și era foarte milostivă față de cei din jurul ei.

După ce mama fetei a decedat, tatăl acesteia a decis să se căsătorească pentru a doua oară, însă nu a avut parte de o mamă vitregă bună.

Aceasta nu o iubea deloc pe Sfânta Muceniță Filofteia, ba mai mult aceasta o certa și o bătea, însă viața dură pe care o ducea nu o făcea pe Sfânta Muceniță Filofteia să stea deoparte de faptele bune.

Motivul pentru care a fost ucisă Sfânta Muceniță Filofteia 
[Sursa: freepik]

Citește și: Calendar ortodox pentru decembrie 2023: În ce zi a săptămânii pică Crăciunul?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Aceasta decidea adesea să ducă mâncarea pe care mama ei o vitregă i-o dădea pentru tatăl ei celor săraci, iar după ce mama ei vitregă a aflat ce face Sfânta Muceniță Filofteia, aceasta i-a spus tatălui său. Tatăl Sfintei Muceniță Filofteia a fost mâniat de faptele fiicei sale și a aruncat cu toporul pe care îl avea la brâu în fată, iar rana pe care a avut-o i-a cauzat moartea la vârsta de doar 12 ani, relatează a1.ro.

Sărbătoare 7 decembrie

Canon de rugăciune către Sfânta Muceniță Filofteia, sărbătorită pe 7 decembrie în calendarul creștin

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli,

Rugăciunea ce trebuie rostită la data de 7 decembrie 
[Sursa: freepik]

Citește și: Calendar ortodox 2023: Cele mai importante sărbători din fiecare lună

sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”