Sărbătoare cu cruce roșie la data de 7 iulie 2024. Este pomenită ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 06 iul 2024, 16:00

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 7 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mare Muceniță Chiriachi.

Sărbătoarea din data de 7 iulie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, ce este cunocută pentru credința pură pe care a avut-o pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Rugăciunea protectoare pe care este bine să o rostești pe 7 iulie!

Calendar ortodox 7 iulie 2024

Sărbătoare 7 iulie.  Sfânta Mare Muceniță Chiriachi este sărbătorită în fiecare an pe data de 7 iulie în calendarul ortodox, iar alături de aceștia se află o cruce roșie, ce arată importanța slujbelor realizate în această zi.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi s-a născut în anul 282, iar aceasta s-a născut într-o familie cu o mare iubire față de Dumnezeu, dar și înstărită. Aceasta a crescut cu sufletul alături de Iisus, iar frumusețea ei creștea cu fiecare an, ceea ce a făcut-o pe aceasta să fie dorită de numeroși bărbați.

Un magistrat local a dorit să o logodească cu fiul său, însă părinții Sfintei Mare Muceniță Chiriachi i-au explicat că aceasta își dedică întreaga viață creștinismului.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi
[Sursa: doxologia.ro]

Magistratul nu a putut suporta gândul că a fost refuzat, motiv pentru care și-a dorit să se răzbune pe întreaga familie a Sfintei Mare Muceniță Chiriachi și a dezvăluit că aceștia se încred în Dumnezeu. Pentru ca pedeapsa acestora să fie mai mare, magistratul l-a mințit pe împăratul Dioclețian, spunând că familia de creștini refuză să aducă jertfe idolilor.

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

După ce a auzit aceste vorbe, împăratul Dioclețian a decis să îi întemnițeze pe membrii familiei, iar Dositei și Eusebia au fost arestați și torturați, după care au fost trimiși la Melitene. În acest timp, Sfânta Muceniță Chiriachi a fost trimisă de Dioclețian la ginerele său, Maximian. Când a văzut frumusețea fetei, Maximian i-a zis fetei să se lepede de credința sa, iar refuzul acesteia i-a adus nenumărate chinuri.

După nenumărate minuni pe care Sfânta Mare Muceniță Chiriachi le-a făcut cât timp era întenmițată, aceasta a fost condamnată la moarte prin decapitare, la data de 7 iulie 303, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 7 iulie

Canon de rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, sărbătorită pe 7 iulie în calendarul creștin

O, prea sfântă și întru tot lăudată mare muceniță Chiriachi, care pentru Hristos ai pătimit, ca pildă să ne fii de adevărată credință și răbdare, primește acum această smerită rugăciune, de la noi nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri grabnic folositor alergăm, cinstind sfintele tale moaște și chipul icoanei tale, în genunchi, care cu credință, cu adâncă evlavie și cu lacrimi te rugăm:
Înalță cugetul tău, Sfântă muceniță Chiriachi, către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe Care Roagă-L, iertare de păcate și mare milă să ne dăruiască nouă și poporului cel binecredincios, ploaie la bună vreme, roade îmbelșugate pământului, și bună stare întregii lumi.
Roagă-L să ne dăruiască viață lină și fără de păcat, credința ortodoxă să o întărească, întărâtările ereticilor să le nimicească, pe vrăjmașii noștri să-i îmblânzească, ura să o stingă, dragostea să o înmulțească, războaiele să le oprească și pace lumii să dăruiască.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi
[Sursa: doxologia.ro]

Sfântă Muceniță, dăruiește bună înțelegere soților, căsătorie binecuvântată tinerilor, iubire de fii părinților, copiilor ascultare față de părinți.
Sfântă Muceniță mult pătimitoare, cere de la Hristos- Domnul, pentru noi îndurare și tuturor păcătoșilor îndreptare; înțelepciune ierarhilor, râvnă duhovnicească preoților, împodobire cu virtuți călugărilor, sănătate, iertare de păcate și mântuire, tuturor credincioșilor; fii mijlocitoare înaintea Dreptului Judecător, pentru noi smeriții robii tăi, împreună cu Sfânta de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria și cu toți sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu, preamărind pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu, zicând: Slavă Ție, Dumnezeule cel prea mărit întru Sfinții Tăi, în vecii vecilor! Amin.