Sărbătoare cu cruce roșie la data de 8 septembrie 2024. Ce obicei vindecător trebuie să facă creștinii în această zi?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 sep 2024, 16:00

Nașterea Maicii Domnului

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 8 septembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși celebrează Nașterea Maicii Domnului.

Sărbătoarea din data de 8 septembrie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 8 septembrie! 

Calendar ortodox 8 septembrie 2024

Sărbătoare 8 septembrie. Nașterea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 8 septembrie în calendarul ortodox, iar alături de aceștia se află o cruce roșie, ce arată importanța slujbelor realizate în această zi.

Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică este celebrată la data de 8 septembrie și reprezintă un moment de reîntregire a creștinismului, fiind născută cea ce avea să îi dea viață Mântuitorului Iisus Hristos. Ioachim și Ana sunt părinții Fecioarei Maria, iar cei doi făceau parte din neamuri alese, ce aveau la bază iubirea pentru Dumnezeu.

Mama Sfintei Fecioare Maria a fost cea mai mică dintre fiica cea mai mică a preotului Mathan.

Ana l-a întâlnit pe Ioachim, iar după o perioadă îndelungată cei doi nu au reușit să aducă pe lume prunci, motiv ce a adus asupra lor nenumărate cuvinte urâte din partea oamenilor. După mulți ani în care cei doi s-au rugat pentru un copil, dorința lor a devenit realitate, iar îngerul Gavriil le-a adus vestea că urmează să aibă un copil. La data de 8 septembrie s-a născut Fecioara Maria, cifră ce reprezintă eternitatea și viața veșnică, potrivit pravila.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

În dimineața zilei de 8 septembrie 2024, credincioșii trebuie să aprindă o candelă lângă icoana Maicii Domnului, icoană la care membrii familiei se vor ruga pentru sănătate. O altă tradiție importantă are denumirea de „Cozonacul Maicii Domnului” și se crede că în această zi oamenii bolnavi trebuie să prepare un cozonac cu multe arome şi stafide pe care ulterior îl vor rupe în două bucăți.

Una din bucăți va fi aruncată în curtea casei, iar cealaltă o mănâncă el în timp ce rostește „Atâta vreme cât voi trăi, nu voi mai gusta carne de capră.

Pentru boală un cozonac, pentru mine vindecare şi sănătate!”. Bolnavul trebuie după să deguste un pahar de vin, după care se pune vin într-un vas de lut și se varsă un pahar pe pământ, urmând să bea restul spunând rugăciunea pentru sănătate, potrivit ziarulunirea.ro.

Sărbătoare 8 septembrie

Canon de rugăciune pentru Nașterea Maicii Domnului, pomenită pe 8 septembrie în calendarul creștin

Preamilostivă Doamnă, Împărăteasă de Dumnezeu Născătoare! Primește smerita noastră rugăciune și nu ne lepăda pe noi, ocrotirea și scăparea noastră, și nu te îngrețoșa de noi, nevrednicii, ci ca o milostivă nu înceta a te ruga Celui născut din tine să ne dăruiască iertarea multelor noastre greșeli și să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe.
Miluiește-ne pe noi, Stăpână, miluiește-ne pe noi, că nu este nouă mântuire din faptele noastre. Pentru aceasta, cu credință strigăm ție: miluiește-i pe robii tăi și inima noastră stearpă arat-o roditoare de fapte bune. Caută spre noi, nevrednicii, că tu ești nădejdea și acoperământul nostru, viața și lumina inimii noastre; ca ceea ce ai născut din pântecele tău Lumina cea Neînserată, luminează, Curată, sufletul nostru, și depărtează de la inima noastră tot întunericul. Dăruiește-ne umilință, pocăință și zdrobire de inimă, învrednicește-ne să facem în toate zilele vieții noastre voia Fiului tău și Dumnezeului nostru și să plăcem în toate înaintea Lui.


O, Maica lui Dumnezeu! Nu înceta a te ruga Celui Care S-a născut din tine, pentru toți cei care aleargă cu credință la sfântă icoana ta, și dă-le lor grabnică ajutorare și mângâiere în necazuri și în nevoi și în pătimiri, izbăvește-i pe ei de clevetirea și răutatea oamenilor, de vrăjmașii cei văzuți și cei nevăzuți și de toată nevoia și întristarea. Mântuiește patria noastră, orașul acesta și toate orașele și ținuturile de toate nevoile și necazurile, milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru, abate toată mânia Lui cea pornită asupra noastră și ne izbăvește pe noi de cuvenita și dreapta Lui amenințare.
De Dumnezeu iubitoare Stăpână, podoaba îngerilor, slava Mucenicilor și bucuria tuturor Sfinților! Roagă-L dimpreună cu noi pe Domnul ca să ne învrednicească a sfârși alergarea vieții noastre în pocăință, iar în ceasul morții, Preasfântă Fecioară, izbăvește-ne de stăpânirea drăcească și de cumplitele întrebări și de vămile cele amare și de focul cel veșnic, ca să ne învrednicim de slăvita Împărăție Dumnezeiască, mărindu-te pe tine și slăvindu-L pe Cel întrupat din tine, Hristos Dumnezeu, Căruia Se cuvine slava dimpreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul