Sarbatoare importanta astazi pentru crestinii-ortodocsi! Nu uita sa le spui "La multi ani!" celor care poarta acest nume de sfant!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 30 aug 2018, 11:18

In fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfantul Alexandru, cel supranumit ”protectorul omenirii”.

Sfantul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii si un apărător neînfricat al credinţei crestine.

Sfantul Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfantului Împărat Constantin cel Mare si a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viaţă modestă, fără stiinţa cărţilor însă, datorită virtuţiilor sale a fost considerat îndeajuns de demn încat să îl slujească pe Sfantul Mitrofan, iar apoi să ajungă el însusi Patriarh.


Dupa ce s-a incheiat Sinodul, un inger i-a aparut Patriarhului spunandu-i ca cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul sau. Ajungand Patriarh al Constantinopolului, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai.
Sfantul Alexandru a trecut la cele vesnice în anul 337, la varsta de 98 de ani.
(sursa: crestinortodox.ro)

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.