Sarbatoare importanta, sambata, 26 iunie 2021. Ce mare Sfant, vindecator de boli, este praznuit in ziua Odovaniei praznicului Pogorarii Sfantului Duh!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 iun 2021, 18:17
Sfantul David din Tesalonic este sarbatorit de Biserica Ortodoa la data de 26 iunie in fiecare an
Sursa: doxologia.ro

Sambata, 26 iunie 2021, Biserica Ortodoxa praznuieste sarbatoarea Odovaniei Pogorarii Sfantului Duh si il cinsteste pe Sfantul Cuvios David din Tesalonic, vindecator de boli.

Potrivit calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 26 iunie este praznuit Sfantul Cuvios David din Tesalonic, mare facator de minuni si vindecator de boli grave si al celor aflati la grea suferinta trupeasca. Si tot in aceasta zi mai sunt pomeniti in Biserica Ortodoxa si Sfantul Ioan, Episcopul Gotiei; Sfantul Cuvios Antion, dar este cinstita si Sfanta Icoana a Maicii Domnului de la Tihvin, una dintre cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni din Rusia, care se afla in prezent la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Tihvin, in apropiere de Sankt Petersburg.

In acest an, cele patru praznice au picat intr-o zi de sambata, in timpul Postului Sfintilor Petru si Pavel, cand se praznuieste totodata si Odovania praznicului Pogorarii Sfantului Duh, ceea ce inseamna incheierea acestei mari saprbatori crestine a Rusaliilor. Conform calendarului crestin-ortodox, in aceasta zi de sambata a Postului Sfantilor Petru si Pavel, Biserica a acordat credinciosilor dezlegare la peste.

Sarbatoare 26 iunie 2021. Cine a fost Sfantul Cuvios David din Tesalonic

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Cuvios David s-a nascut in orasul Tesalonic, in secolul al VI-lea, dupa Hristos. Acesta a decis inca din tinerete sa se calugareasca si a mers la Manastirea "Sfintilor Mucenici Teodor si Mercurie”. Peste ani s-a retras in pustiu, unde a trait vreme de trei ani, in rugaciuni si post aspru, iar adapost i-a fost un copac de migdal, indurand cu rabdare caldura sau frig, pana cand un inger al Domnului a venit sa-i vesteasca sa mearga intr-o chilie.

Astfel, pentru toata viata sa traita in post, rugaciune si dedicata lui Dumnezeu, Sfantul David a primit harul izgonirii diavolilor din oamenii posedati si harul vindecarii bolnavilor. In fiecare an, conform calendarului crestin-ortodox, pomenirea Sfantului David din Tesalonic se praznuieste la data de 26 iunie. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: AFLĂ: Cui spunem „La mulți ani!” de Sfinții Petru și Pavel? Uite ce nume se sărbătoresc pe 29 iunie

Troparul Sfantului Cuvios David

"Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, David, parintele nostru.

Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: TRADIȚII de Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce se face de Sfinții Petru și Pavel pentru a avea noroc și sănătate?