Potrivit calendarului crestin-ortodox, crestinii ortodocsi ii cinstesc in fiecare an, la data de 26 iulie 2021 pe Sfantul Ermolae si pe Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel. Tot in aceasta zi mai sunt pomeniti de Biserica Ortodoxa si Sfanta Mucenica Paraschevi din Roma; Mucenite Oreozila; Sfantul Ignatie Stironitul; Sfantul Mucenic Apion; Sfantul Moise Ungurul; Sfantul Iacob din Alaska; Sfanta Mucenita Ierusalima. In acest an, praznicele au picat intr-o zi de luni, in cea de-a sasea saptamana dupa Rusalii, cand nu se posteste, insa credinciosii se pot ruga cu smerenie catre toti acesti Sfinti.
Sarbatoare lun, 26 iulie 2021: Cine a fost Sfantul Ermolae
Conform crestinortodox.ro, Sfantul Ermolae a fost preot in cetatatea romana Nicomidia in vremea Imparatului Maximian (intre anii 286-305). Acesta s-a a fost unul dintre ce mai mari aparatori ai crestinismului la acea vreme si tocmai pentru ca a indraznit sa nu renunte la religia crestina, a fost asupru chinuit. Mai mult decat atat la un moment dat acesta a fost ars de viu alaturi de alti crestini, insa cu ajutorul lui Dumnezeu a reusit sa scape nevatamat din flacari, alaturi de alti doi preoti crestini,
Sfantul Ioanichie cel Nou de la Muscel a ramas in istoria religiei crestine drept unul din cei mai mari sihastri care s-a chinuit si a postit aspru vreme de treizeci si sapte de ani intr-o pestera, in masivul Cetatuia din Valea Chiliilor.
Sfantul Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele vesnice in anul 1638. In 1944, Sfintele sale moaste au fost descoperite de parintele Pimen Barbieru, egumenul Schitului Cetatuia Negru Voda.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si:// Sfântul Pantelimon rugăciune// Cine trebuie să se roage la Sfântul Pantelimon
Pentru ca in acea perioada regimul comunist interzicea religia crestina, sfintele moaste ale Sfantului Ioanichie au fost reingropate, iar ulterior la inceputul anilor 1990 au fost din nou deshumate de Preotul staret, protosinghelul Modest Ghinea. Biserica Ortodoxa Romana a decis prin Sfantul Sinod Ecumenic sa il treaca in randul sfintilor abia in anul 2009, cand a fost introdus in calendarul crestin, Sfantul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost trecut in randul sfintilor in anul 2009.
Rugaciune catre Sfantul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel (Arges)
"Sfinte al lui Dumnezeu, Ioanichie, ne rugăm ție ca cel ce ești mijlocitor înaintea Tatălui Ceresc, să ne întărești în dreapta credință, să fim plini de dragoste față de aproapele, să avem în casele noastre binecuvantarea lui Dumnezeu, spor în cele ale noastre, pace și înțelegere. Ție ne rugăm ca fiii noștri să fie înțelepți, cu dragoste față de părinți, ascultători și sprijin în bătrânețele noastre.
Tu, cel ce ai fost sfătuitor al Domnitorilor Țării Românești, să ne dai sfat și ajutor în vreme de ispită, de necaz și boală.
Așa cum pe alțtii i-ai tămăduit, cu harul ce-l ai de la Dumnezeu, așa tămăduiește-ne și pe noi de neputințe.
În vreme de primejdie ne întărește și ne apără. Tu, cel ce ai cinstit pe Maica Domnului, apară dimpreună cu Dânsa și casele, familiile, rudeniile, prietenii și cunoscuții noștri.
Minunile tale să le arăți și peste noi așa cum ai făcut de veacuri cu cei ce s-au rugat ție.
Ne încredem în ajutorul tău și-ți cerem să fii mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru ca cererile noastre să-și afle răspunsul. Sfinte Ioanichie, roagă-te pentru noi. Amin!", potrivit doxologia.ro
Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?