Sarbatoare mare astazi la romani! Nu uita sa spui aceasta rugaciune in aceste ore, poti scapa de boli si necazuri

Autor: B.M.
Actualizat: 13 sep 2020, 15:30

Sarbatoare cu cruce neagra astazi in calendarul crestin ortodox.

Credinciosii o sarbatoresc pe Sfanta Mare Mucenita Varvara, care a patimit pentru Hristos in anul 306, in timpul imparatului Galeriu.

Ea se numara printre asa-numitii "Patrusprezece Ajutatori" invocati cu precadere in Evul Mediu drept protectori in caz de pericol. Varbara este considerata drept patroana minerilor, geologilor, arhitectilor, artileristilor si prizonierilor.

Iata o rugaciune grabnic ajutatoare catre Sfanta Mucenita Varvara:

"Catre tine ca la un adevarat izvor de vindecari si grabnica tamaduire si mult-minunata, Sfanta Fecioara Mare Mucenita Varvara, noi, ticalosii, scapam si catre sfantul tau chip, cu nevointa cazand, ne rugam: vezi

ranile pacatelor noastre cele de peste tot trupul;

"vezi neputinta sufletelor noastre si pe acestea cu obisnuita invatatura a milosardiei tale si cu buna silinta vindeca-le degraba. Ia aminte la glasul rugaciunii noastre, nu trece cu vederea suspinele aduse din ticaloasele noastre inimi si asculta strigarea noastra, ca ceea ce esti singura noastra scapare, care ai inchipuit prin trei ferestre pe Preasfanta cea de o fiinta si nedespartita Treime in baia parinteasca ce ti se zidea.

"Pe Aceea roag-O pentru noi, pacatosii si netrebnicii robii tai, ca sa ne miluiasca acum si in ziua mortii noastre".

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.