Sărbătoare mare pentru creştini! Cui trebuie să-i spui ''La mulţi ani'' pe 3 februarie!

Autor: O.P.

Ziua de 3 februarie reprezintă un motiv de bucurie pentru fiecare bun creştin.

Cui trebuie să-i spui ''La mulţi ani'' pe 3 februarie

Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt prăznuiţi mai mulţi Sfinţi importanţi, despre care fiecare credincios trebuie să ştie.

În fiecare an, pe data de 3 februarie sunt sărbătoriţi mai mulţi Sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Simeon, Sfâna proorociţă Ana, Sfântul Adrian, Sfântul Evul, Sfântul Vlasie Bouarul, Sfântul Azaria, Sfântul Pavel, Sfântul Simon şi Sfântul Claudiu.

Citeste si: Calendar ortodox. Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Eftimie cel Mare, pentru mantuire si apararea de vrasmasi

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sfânta proorociţă Ana Sfânta proorociţă

Ana era din neamul lui Aşer şi fiica lui Fanuil. Aceasta a rămas văduvă, după ce soţul ei cu care a trăit timp de şapte ani a murit. Atunci, ea a rămas la Templu şi L-a slujit pe Dumnezeu prin post şi rugăciune. La patruzeci de zile de la naşterea Domnului în trup, Sfânta Ana l-a văzut la Templu şi a proorocit despre El mai departe, către ceilalţi: "Acest prunc este Domnul, Cel ce a întărit cerul şi pământul; Acesta este Hristos, despre Care au proorocit toţi proorocii.

Deci, făcându-se acestora astăzi pomenire, însemnăm şi propovăduim pogorârea şi iubirea de oameni pe care a făcut-o pentru noi Dumnezeu".

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului. Desface nodurile și farmecele

Rugăciune către Sfântul Mucenic Vlasie

"Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine.

Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă. Amin!", este rugăciunea pe care trebuie să o rostim în această zi.

 

Taguri: