SARBATOARE vineri, 16 iulie 2021. Credinciosii ortodocsi praznuiesc o Sfanta importanta a religiei crestine! Nu uitati sa le urati "LA MULTI ANI" celor care poarta acest nume!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 28 iul 2022, 02:15
Calendar ortodox, 16 iulie 2021, praznuirea Sfantei Mucente Iulia
Sursa: doxologia.ro

Crestinii ortodocsi o praznuiesc la data de 16 iulie 2021, pe Sfanta Mucenita Iulia, mare facatoare de minuni.

Conform calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 16 iulie, Biserica Ortodoxa o praznuieste o sarbatoare importanta a Sfintei Mucenite Iulia si totodata este pomenit si Sfantul Atinoghen cu cei 10 ucenici ai sai. In acest an, cele doua praznice pica intr-o zi de vineri, in cea de-a patra saptamana dupa Rusalii, cand credinciosii obisnuiesc sa posteasca si sa inchine rugaciuni catre Sfintii pentru ocrotire, sanatate si iertare de pacate.

Sarbatoare vineri, 16 iulie 2021. Cine a fost Sfanta Mucenita Iulia

Potivit doxologia.ro, Sfanta Mucenita Iulia s-a nascut si a trait in Cartagina intr-o familie crestina. Inca din anii tineretii aceasta a avut multe rele de patimit, deoarece a fost luata cu forta de catre persani si transformata in sclava. Insa cu toate acestea Sfânta Iulia a reusit sa il slujeasca pe Dumnezeu in taina cu credinta, chiar daca avea statut de sclava.

Mai mult decat atat aceasta si-a pastrat fecioria, a postit si s-a rugat neincetat lui Dumnezeu.

Desi simtea pe umeri mereu presiunea stapanului ei pagan de a renunta la religia sa crestina si de a se inchina idolilor, Sfanta Iulia nu a luat in seama niciun astfel de indemn si a luptat cu indarjire sa isi apere credinta in Dumnezeu. Aceasta a fost de multe ori la un pas de moarte, din cauza stapanului ei, insa pana la urma era mereu crutata, datorita devotamentului ei.

Insa in cele din urma dupa multe prigoniri si chinuri indurate din cauza paganilor, Sfanta Iulia a fost ucisa prin rastignire pe insula Corsica. Insa chiar in momentul in care aceasta si-a dat ultima suflare, toti cei prezenti au zarit cum sufletul ei s-a desprins din trup sub forma unui inger pentru a urca la cer. Trupul ei a fost luat de crestini si ingropat intr-o biserica a unei manastiri de pe insula.

Iar peste ani, mormantul Sfintei Iulia a inceput sa savarseasca multe minuni de vindecare de boli. In prezent Sfintele sale moaste se afla la o manastire din orasul Brescia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Condac 1
"Mărturisitoare aleasa a lui Hristos, Sfânta Mucenica Iulia, îți aducem un cântec de laudă pentru puritatea vieții tale de fecioară și cinstita ta suferință; dar tu, care ai îndrăzneală față de Domnul, du înaintea Lui o rugăciune caldă pentru sufletele noastre, si noi te chemăm: Bucură-te, Sfanta Iulia, slavita mucenica a lui Hristos!

Icos 1
Ai fost asemănata cu un înger al cerului pe pământ, preaslavita Sfanta Iulia, rămânând în dragoste aprinsa către Dumnezeu și păstrându-te în puritatea îngerilor. Dar noi, văzând bunătatea sufletului tău, de dragul ingerilor cerești si a binecuvantarii Domnului, îți cântăm:
Bucură-te, binecuvântata urmașa al lui Hristos;
Bucură-te, neînfricata predicatoare a credinței creștine;
Bucură-te, căci ai primit evlavia părinților celor iubitori de Dumnezeu;
Bucură-te, că ai iubit Scriptura Divină și poruncile Domnului;
Bucură-te, căci ai primit Duhul Sfânt, si ai respins inchinarea la idoli;
Bucură-te, căci nu ți-a plăcut să cunoști logodnici pământești;
Bucură-te, Sfanta Iulia, slavita mucenica a lui Hristos!

Condac 2
Stapanul tau cel rău a vazut viața ta îngerească și ca nici măgulirea, nici amenintarile, nici intimidarea, nu te-au putut abate de la a respinge închinarea la idoli, din acest motiv ai fost sfintita, Sfanta Iulia si ai fost intarita si protejata ca o armură de Harul lui Dumnezeu, caruia I-ai cântat neîncetat: Aliluia...", potrivit acoperamantulmaiciidomnului.wordpress.com

Citeste si: Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon