Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2024: Cea mai puternică rugăciune care te scapă de vrăji, de boli și de blesteme

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 27 iun 2024, 12:51

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2024

Sursa: pexels.com

De ziua Sfințiilor Apostoli Petru și Pavel, creștinii ortodocși rostesc o rugăciune care îi apără de vrăji, de boli și de blesteme . Care este aceasta?

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți pe 29 iunie, zi în care credincioșii rostesc o rugăciune puternică pentru a se apăra de vrăji, boli și blesteme. Rugăciunea către acești sfinți poate aduce protecție și binecuvântare în viața celor care o rostesc cu credință.

Importanța Sfinților Petru și Pavel în creștinism

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți de către Biserică pe data de 29 iunie.

Cei doi apostoli sunt sărbătoriți împreună deoarece au murit în aceeași zi, în timpul prigoanei creștine declanșate de împăratul roman Nero. În această zi, credincioșii pot rosti o rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel pentru a se apăra de necazuri.

Sfinții Petru și Pavel sunt considerați propovăduitorii creștinismului în lume. Sfântul Apostol Petru a vestit Evanghelia în Țara Sfântă, în orașele din Asia Mică și a ajuns până la Roma.

Conform tradiției, el a fost răstignit pe cruce cu capul în jos, la cererea sa, pentru a se deosebi de modul răstignirii lui Iisus Hristos, în anul 67 d.Hr.

Sfântul Apostol Pavel a propovăduit Evanghelia în Iudeea, Antiohia, Efes, Cipru, Listra, Iconiu, Derbe, Galatia, Pont, Troa, Macedonia, Ahaia și Roma. A călătorit în Cretă, insula Malta și a ajuns până în Peninsula Iberică. Pavel a fost martirizat împreună cu Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Potrivit Sinaxarului, moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel au fost puse împreună, simbolizând unitatea și puterea credinței lor.

Citește și: Mesaj și urări creștine de Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2024: Ce nu ai voie să faci pe 29 iunie

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel care te scapă de blesteme și boli

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel este considerată una dintre cele mai puternice, capabilă să apere credincioșii de multe rele, inclusiv boli, pagube, nedreptăți, necazuri și datorii.

Aceasta poate fi rostită în orice perioadă a anului, dar este deosebit de eficientă pe 29 iunie, ziua în care îi sărbătorim pe cei doi sfinți.

 „Pe Voi, Apostoli slăviți ai lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiți stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici și ți-a dăruit harul să-i întărești în credință pe toți frații tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din dușman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăți neamurilor toate comorile învățăturii creștine. Sfinte Petre și Sfinte Pavele, amândoi ați lucrat cu neobosită însuflețire la răspândirea Împărăției lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru. La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăți nedrepte se abate asupra vieții noastre, să-i îndepărtați pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră.

Amin.

Acolo, în Împărăția lui Dumnezeu, vă bucurați de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviți spre Biserica lui Hristos care călăuzește popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei și să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ne închinăm Vouă, să-L rugați pe Mântuitorul nostru să-i lumineze și să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoți și întregul popor creștin.

Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători sârguincioși în ogorul Tău, pentru ca toți oamenii de bunăcredință să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviți Apostoli Petru și Pavel, să ascultați rugăciunea noastră, credincioși încercați de cumplite necazuri, să fiți milostivi și să îndepărtați din viața noastră furia dușmanilor porniți să ne doboare cu orice preț. Amin.”

Citește și: A început postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2024: Cât durează acesta și ce este bine să știe creștinii

De asemenea, pentru cei care doresc să le meargă bine tot restul anului, este bine să rostească Canonul de rugăciune către Sfântul Petru, potrivit crestinortodox.ro.

Tradiții și obiceiuri de Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este însoțită de numeroase tradiții și obiceiuri populare. În această zi, credincioșii participă la slujbe religioase și se roagă pentru sănătate, prosperitate și protecție împotriva răului. În multe comunități rurale, este obișnuit ca oamenii să pregătească mâncăruri speciale și să împartă ofrande celor nevoiași.

Ziua de 29 iunie are o semnificație deosebită pentru creștini, fiind o ocazie de a reflecta asupra vieții și învățăturilor Sfinților Petru și Pavel. Aceasta este o zi de unitate și rugăciune, în care credincioșii își reînnoiesc angajamentul față de valorile creștine și se roagă pentru îndrumare și protecție divină.

Astfel, sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este un moment important în calendarul creștin, oferind credincioșilor o ocazie de a se ruga pentru protecție și binecuvântare. Rugăciunea specială rostită în această zi are o putere deosebită, fiind considerată capabilă să apere de vrăji, boli și blesteme. Prin viața și martiriul lor, Sfinții Petru și Pavel continuă să inspire și să călăuzească creștinii din întreaga lume.

 

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.