Sarbatore mare in prima zi din octombrie! Rugaciunea facatoare de minuni pe care trebuie sa o rostesti astazi

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 01 oct 2018, 12:21

Biserica praznuieste astazi, 1 octombrie, o sarbatoare in care rugaciunile adresate Maicii Domnului fac minuni.

In data de 1 octombrie 911, se facea priveghere in biserica Vlaherne, pentru salvarea cetatii care era asediata. Potrivit credintei, la ora patru dimineata, Maica Domnului se arata inaintea poporului rugandu-se cu lacrimi in ochi. Aceasta, inconjurata de apostoli, sfinti si mucenici, tinea Sfantul Acoperamant in maini, deasupra capetelor credinciosilor. Se spune ca Sf. Andrei cel Nebun pentru Hristos ar fi zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: “O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie ar fi zis: “O vad, Parinte, si ma minunez!”

Acest eveniment este praznuit de Biserica pe data 1 octombrie, pentru a ne aminti ca putem primi si noi, in vietile noastre, prin rugaciune, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Exista o rugaciune aducatoare de binefacere si de bucurii, pentru a fi rostita in aceasta sfanta zi.

„Acopera-ne pe noi cu Acoperamantul tau, Preasfanta Fecioara, in ziua rautatilor noastre. Acopera-ne in toate zilele noastre si, mai ales in ziua cea rea, cand sufletul de trup se va desparti, de fata sa ne stai intru ajutor si sa ne acoperi pe noi de duhurile

cele rele din vazduh, de sub cer si din ziua infricosatoarei judecati. Sa ne acoperi pe noi intru ascunsul Acoperamantului tau. Amin!”.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.