Ingrediente
1-2 kg sardine
50 g pasta de ardei iute
50 g pasta de tomate
Ulei de masline
Sare, piper
Un catel de suturoi
Pentru salata mediteraneana:
1 salata verde
1 ceapa rosie mica
O mana de masline Kallamatta
2 rosii
Cateva frunze de busuioc
Mod de preparare
Pasta de ardei se amesteca cu usturoiul pisat marunt, pasta de tomate, sare si piper si uleiul de masline.
Sardinele se curata, apoi li se taie capul si se cresteaza pe ambele parti cu cutitul.
Cu marinata se ung sardinele si se insista pe crestaturi, se stropesc cu putin ulei de masline apoi se introduc pe cate doua bete de frigarui cate 4-5 pesti.
Se dau la gratarul incins timp de 2-3 minute apoi se intorc pe cealalta parte.
Se servesc cu o salata mediteraneana ce se face astfel:
Rosiile se taie felii subtiri, salata se spala, se usuca si se rupe in bucati intr-un castron, se adauga maslinele fara samburi, se adauga ceapa
Se asezoneaza cu sare si piper si ulei de masline din belsug.