Ingrediente
1 l lapte
300 g zahar
8 oua
4 linguri amidon de porumb
2 plicuri gelatina foi
4 linguri cacao
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Jumatate din zahar se pune cu laptele la incalzit. Cand acesta este caldut se se iau cateva linguri pentru a dizolva amidonul, avand grija sa nu avem cocoloase.
Se toarna peste restul de lapte si se fierbe la bain marie, amestecand in continuu pana se ingroase.
Cand s-a ingrosat se adauga galbenusurile unul cate unul si vanilia, amestecand bine sa se incorporeze uniform.
Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece cateva minute si stoarsa bine.
Albusurile se bat bine ca pentru bezea cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar si se adauga treptat peste restul sarlotei, avand grija sa se pastreze consistenta usoara.
Jumatate din compozitie se toarna in forme sau intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna si ea peste, astfel sarlota va fi in doua culori.
Se da la rece cateva ore sa se intareasca bine gelatina.