Frisca lichida 500 ml
Galbenusuri 6 buc
Zahar 160 g
Cafea 50 g
Piscoturi 200 g
Foi de gelatina 6 buc
Rom 60 ml
Migdale 50 g
Banane 4 buc
Pentru sirop:
Zahar 100 g
Apa 100 ml
Baton de vanilie 1 buc
Mod de preparare
Se taie capetele piscoturilor.
Se inmoaie intr-un sirop preparat din zahar, apa si baton de vanilie.
Se tapeteaza cu piscoturi fundul si marginile unei forme.
Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Se prepara esenta de cafea la aparatul de filtru.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu 80 g zahar, esenta de cafea si 250 ml frisca lichida.
Se bate la bain-marie pana cand crema se ingroasa( nu se fierbe), se pun foile de gelatina stoarse de apa, apoi se raceste si se incorporeaza frisca batuta si bananele taiate cubulete.
Se amesteca si se toarna in forma tapetata cu piscoturi, se introduce in frigider 1 ora.
In alt vas se amesteca migdalele zdrobite, romul, varfurile piscoturilor, 80 g zahar si putin sirop.
Se obtine o pasta cu care se acopera sarlota si se introduce din nou in frigider 1 ora.