Retetea de sarlota este o alternativa normala la plicul cu chimicale.
Sarlota de casa are putin zahar, mult lapte, oua fierte si pudra de cacao si este perfecta pentru o gustare, dar si pentru cina sau desert la masa de pranz.
Ciocolata de casa
Ingrediente:
Un litru de lapte
Trei-patru linguri de zahar
Patru oua intregi
Doua linguri de faina (sau o lingura cu varf de amidon de cartof)
Trei linguri cu varf de cacao sau pudra de
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Vanilie, coaja de lamaie
50 de grame de unt.
Preparare:
→ Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.
→ Adauga faina sau pudra de amidon si pudra de cacao sau pudra de roscove. Este bine sa le cerni. Amesteca bine cu un tel pana ce totul devine uniform si fin.
→ Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut.
→ Pune amestecul pe foc mic. Amesteca incontinuu. Cand incepe sa se ingroase adauga si restul de lapte.
→ Lasa sarlota sa se lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece o sa fie de doua ori mai tare.
Citeste aici continuarea!