Ingrediente
Pentru sarlota:
Lapte 1 L
Oua 10 buc
Ciocolata neagra 300 g
Zahar 50 g
Baton vanilie 1/2 buc
Pentru crema englezeasca:
Lapte 500 ml
Baton vanilie 1/2 buc
Galbenusuri 5 buc
Sare
Zahar pudra 100 g
Mod de preparare
Se pregateste sarlota.
Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie.
Ciocolata se topeste la bain-marie.
Intr-un castron se bat 5 oua intregi si 5 galbenusuri, apoi se adauga laptele si ciocolata.
Compozitia se strecoara si se pune intr-o forma la bain- marie avand grija ca apa sa nu clocoteasca, se fierbe 1 ora.
Cand este gata se da la rece pentru 3 ore.
Se prepara crema englezeasca.
Intr-un castron se bat galbenusurile cu sare si zahar pana ce amestecul devine spumos.
Se fierbe laptele cu vanilia si, dupa ce s-a racorit, se toarna peste galbenusuri amestecand continuu.
Se pune compozitia intr-o cratita la bain-marie si se bate 10-15 minute pana se ingroasa crema.