Varza murata 4 kg
Orez 350 g
Ulei 150 g
Pasta de tomate 100 g
Morcovi 200 g
Ceapa 400 g
Boia de ardei dulce
Sare
Piper
Patrunjel 50 g
Ciuperci 150 g
Supa de legume 150 ml
Mod de preparare
Se scot cotoarele de varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul de varza se taie marunt.
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare.
Ciupercile se curata de pielite si taie lame.
Intr-o cratita se caleste in ulei 200 g de ceapa, morcovul si ciupercile.
Se adauga orezul, patrunjelul si se inabusa cu 100 ml supa de legume fierbinte.
Se dilueaza 50 g pasta de tomate cu 50 ml supa de legume si se pune peste orez, se da gust.
Din aceasta compozitie se fac sarmale.
Se asaza pe foile de varza circa 20 g de compozitie, se ruleaza fiecare foaie, iar capetele se introduc in interior.
Sarmalele obtinute se pun una langa alta intr-o cratita in care s-a pus un strat subtire de varza tocata, iar mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza acoperind si sarmalele.
Se inabusa separat restul de ceapa cu 50 g de pasta tomate, boia de ardei, sare, piper.
Acest sos se adauga la sarmale completandu-se cu apa fierbinte.
Sarmalele se fierb la foc mediu, iar in ultimele 15 minute se introduc la cuptor.