Sarmalute de post

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

o varza mare
1 ceapa mare
1 morcov
200 g orez cu bob lung
200 g ciuperci
100 g masline fara samburi
Marar
Ulei, sare, piper, boia, dafin
O linugra Bulion
O cutie rosii la conserva

Pentru servit:
Mamaliga si ardei iute


Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste impreuna cu morcovul ras.

Se adauga sare, piper, boia si se continua calirea.
Se adauga orezul si se caleste pana se albeste, se adauga ciupercile tocate marunt si maslinele tocate cuburi mai mari.
Se adauga marar tocat marunt si o lingura de bulion cat mai dens.
Se lasa sa se raceasca putin compozitia.
Intre timp, se desface varza in foi, se taie cotoarele si se elimina ca sarmalele sa fie fine.

Se ruleaza sarmalele si restul de varza se toaca si se pune printre straturile de sarmale.
Se aseaza in oala astfel: sarmalele peste un strat de varza tocata, printre ele se pun dafin, piper boabe, putina apa cu rosiile la conserva.Se repeta straturile pana se termina sarmalele.
Atentie! Lichidul trebuie sa fie la maxim 3 sferturi din oala.
Se pune capac si se da pe foc timp de 30-40 minute, apoi se da la cuptor timp de alte 30 minute fara capac.

Se servesc calde!

 

Taguri: