Sarmalute de post cu soia si orez

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane

 
Ingrediente

O cana de orez
350 g soia uscata maruntita
O ceapa mare alba
Dafin, cimbru, piper boabe, boia, ulei
O conserva de rosii in bulion
O varza mare sau doua mai mici murate


Mod de preparare

Se caleste ceapa, se adauga orezul cu putina saresi se tin pe foc pana cand orezul se albeste.
Se iau de pe foc, se asezoneaza cu piper, boia, cimbru si se adauga soia ce a fost inmuiata in apa rece cateva ore.
Se aleg foile de varza si se umplu.
Adaugam o lingura de ulei in oala in care urmeaza sa fierbem sarmalele, apoi tapetam fundul oalei cu cele mai urate frunze de varza. Se adauga sarmalele cat mai strans cu putinta, pe straturi.
Se presara piper boabe si dafin, se toarna o cana de apa si rosiile in bulion maruntite.

Se acopera cu cateva frunze de varza, apoi se pune un capac si se fierb sarmalele timp de 30-40 minute.
Se dau la cuptor o ora la foc mic, apoi se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.

 

Taguri: