Sarmalute in foi de vita

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 35 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

40-50 foi de vita mari si intregi
2 cepe
1 morcov
1 foaie de dafin
1-2 catei de usturoi
1 kg carne toccata amestec
1 ceasca de orez
2 linguri pasta de tomate
Optional, rosii cuburi tocate
Smantana pentru servit
1 lingura de ulei


Mod de preparare

Caliti ceapa impreuna cu morcovul ras marunt intr-o lingura de ulei.
Cand aceasta s-au calit bine (dar nu s-au colorat), adaugati orezul si caliti pana se albeste si devine mat. Pentru aroma, adaugati la calit sare, piper, dafin, usturoi. Amestecati aceasta compozitie cu carnea toccata marunt.
Puneti o oala cu apa la fiert, iar cand a dat in clocot, adaugati o lingura de sare si opariti timp de cateva secunde vita in ea. Scoateti stevia intr-un castron cu apa rece ca gheata ca sa se opreasca din fiert, apoi scoateti-o sa se scurga de excesul de apa.
Impaturiti sarmalele in aceasta vita si puneti-le intr-o cratita. Pe fundul cratitei puteti pune frunze mai urate de vita, apoi asezati straturile.
Intr-un castron amestecati pasta de tomate, rosiile, putina apa si sare dupa gust, turnati peste sarmale si fierbeti-le la foc mic timp de 15 minute. Puneti un capac si transferati la cuptor timp de 20 25 minute.
Serviti cu smantana acra proaspata.

 

Taguri: